Ce utilaje agricole speciale sa folosesti pentru culturile prasitoare?

Ce utilaje agricole speciale sa folosesti pentru culturile prasitoare?

Culturile de plante prasitoare sunt numeroase, acestea fiind intinse adesea pe suprafete mari de teren, astfel ca pentru pregatirea ternului si insamantarea acestuia, precum si pentru lucrarile de intretinere sunt necesare utilaje agricole speciale. 

Acest lucru permite folosirea acestora pentru variate astfel de culturi, mai ales ca se recomanda ca la o anumita perioada de timp sa se faca o rotatie a culturilor. In acest fel agricultorii nu sunt nevoiti sa faca noi investitii, fie si in inchirierea de utilaje agricole, ci le pot folosi pe cele pe care le au deja in propriul parc. 

Semanatoarea de plante prasitoare – unul dintre utilajele cele mai utile 

Dupa finalizarea lucrarilor de pregatire a solului pentru insamantare, agricultorii pot alege sa se foloseasca de o semanatoare plante prasitoare, cu ajutorul careia semintele sa fie introduse la adancimea potrivita, astfel incat sa favorizeze germinarea si dezvoltarea acestora. In plus, insemantarea se poate face, in functie de preferinte, tipul culturii si suprafata de teren disponibila, pe 4, 6 sau 8 randuri. 

Cele mai citite articole

In plus, o astfel de semanatoare poate fi folosita si pentru efectuarea unor alte lucrari agricole, cum ar fi inlaturarea burienilor sau chiar se poate fertiliza terenul, majoritatea acestor utilaje agricole avand in componenta lor si buncar pentru fertilizator. 

Hederul, necesar pentru recoltare 

Hederul este un tip de utilaj agricol care se foloseste pentru recoltarea plantelor prasitoare, in special pentru recoltarea porumbului si floarea soarelui. Acesta este unul dintre cele mai moderne astfel de utilaje, datorita caruia recoltarea se realizeaza mai rapid, mai fiabil si fara sa existe pierderi. 

Cu toate ca sunt prezentate utilajele folosite pentru inceputul si finalul sezonului agricol, in cazul plantelor prasitoare, agricultorii au nevoie si de alte tipuri de utilaje, pe care sa le foloseasca pentru lucrarile de intretinere si ingrijire a culturilor, cum ar fi grape sau prasitoarea.  

Toate acestea pot avea o influenta foarte mare asupra modului in care se va dezvolta cultura respectiva, mai ales daca li se alatura si un sistem de irigatii care sa suplimenteze nevoia de apa.  

Cele mai citite articole

CATEGORIES
Share This