Delicii culinare pe care nu trebuie să le ratezi în Strasbourg

Delicii culinare pe care nu trebuie să le ratezi în Strasbourg

Delicii culinare pe care nu trebuie să le ratezi în Strasbourg

Te pregătești pentru o vacanță alsaciană? Află în continuare ce specialități culinare să savurezi în Strasbourg, minunatul oraș unde culorile, aromele și sunetele se împletesc în mod armonios, pentru o experiență turistică memorabilă. 

Bucătăria tradițională alsaciană: delicii germane și rafinament francez

Gastronomia alsaciană reprezintă o adevărată operă de artă culinară, în care gusturile bogate și ingredientele de calitate se întâlnesc pentru a crea un amestec excepțional de savoare și tradiție. Varza acră ocupă un loc central în bucătăria alsaciană, evidențiind influențele germane. Choucroute garnie este un preparat tradițional care constă în varză acră fermentată gătită cu diferite tipuri de carne de porc, cârnați și cartofi. Legumele sunt folosite în mod creativ, pentru specialități bine echilibrate, ce reușesc să fie consistente fără să îngreuneze festinurile ce durează ore în șir, pline de arome și veselie.

De la cârnați și preparate din carne de porc la croissante și prăjituri franțuzești, Alsacia adună ce-i mai bun din ambele țări și rescrie istoria gastronomiei europene într-un stil unic, de inspirație fusion, în care tradiția și inovația se completează armonios. Vizitează centrul istoric al orașului Strasbourg și descoperă bistrouri cochete, hanuri medievale, berării tradiționale, restaurante cosmopolite, ca să te simți cu adevărat în inima Europei.

Cele mai renumite mâncăruri pe care trebuie să le încerci în Strasbourg

Delectează-te cu Tartes flambées (Flammekueche), un fel de plăcintă subțire cu aluat de pizza, acoperită cu smântână, ceapă și bacon sau șuncă. Vei savura o adevărată delicatesă alsaciană, coaptă lent în cuptorul cu lemne tradițional. Încearcă și Baeckeoffe, o tocăniță suculentă, cu carne de vită, porc și miel, la care se adaugă cartofi și condimente. Totul este gătit pe-ndelete, într-un vas de lut timp de câteva ore. Astfel rezultă un preparat excepțional, adevărată capodoperă de artă culinară.

Nu poate lipsi dintr-un festin la Strasbourg platoul de foie gras, de la terine la foie gras prăjit. Așa cum le spune și numele, sunt delicatese franțuzești și trebuie să le deguști împreună cu un vin bun Riesling, Gewürztraminer sau Pinot Gris, alături de prieteni, în acordurile unei melodii tradiționale. Preferi brânzeturile cu arome puternice? La Strasbourg te așteaptă o largă selecție de Munster cheese, o brânză tradițională alsaciană, cu o consistență moale și gust irezistibil. 

Deserturile te vor cuceri prin varietate și finețe. La Strasbourg te răsfeți cu tarte aux pommes (plăcintă cu mere) într-un aluat fraged umplut din belșug cu fructe parfumate. Sau te delectezi cu Kugelhopf, un fel de plăcintă rotundă, cu un aspect distinctiv, adesea făcută cu aluat dospit și umplută cu stafide sau migdale. Ai ronțăit bretzel sărați și te-ai răsfățat cu o bere rece, pe malul Illului? Ai ocazia să descoperi și variantele de bretzel dulci, cu glazură de zahăr sau prăjiturile tradiționale de Sărbători: Berawecka (cu alune și fructe confiate) Kirschpflüta (cu vișine). Încearcă și ștrudelul alsacian, inspirat de tradiția strudelului austriac și preparat cu mere coapte, nuci și scorțișoară, înfășurate într-un aluat subțire și fraged.

Pregătește din timp călătoria în Alsacia și rezervă un zbor București-Strasbourg pentru un city-break, o excursie sau chiar o vacanță în orașul european supranumit „Capitala Crăciunului”. Tradițional și modern deopotrivă, Strasbourg este o destinație turistică pentru orice anotimp, așa că planifică următoarea aventură alături de familie și prieteni în această regiune pitorească, cu o gastronomie variată și oameni ospitalieri!

CATEGORIES
Share This