Când trebuie montate anvelopele de iarna?

Când trebuie montate anvelopele de iarna?

Fiecare conducător auto, chiar și un începător, știe că atunci când temperatura scade la 7 grade C, trebuie montate anvelope de iarnă, adică anvelopele de vară trebuie înlocuite cu cele de iarnă. Acest lucru se face pentru a crește gradul de aderență al roților la drum, în condiții de iarnă. Utilizarea necorespunzătoare a cauciucurilor de iarnă duce la faptul că astfel de anvelope vor rezista pentru un timp foarte scurt, adică nu mai mult de un sezon. Respectând doar câteva reguli simple, poți obține o creștere a duratei de viață a anvelopelor cu știfturi, cu cel puțin două sau chiar trei sezoane.

Indicele de viteză

În primul rând, înainte de instalarea anvelopelor de iarnă pe mașină, este necesar să verifici indicele de viteză. De regulă, producătorul îl indică în manualul de utilizare și trebuie să ții cont de acest lucru. În al doilea rând, orice anvelopă trebuie rulată. După instalarea anvelopelor, este necesar să se mențină aceeași viteză (până la 70 km / h) pentru primii 100 km. Până atunci, nu ar trebui să accelerezi puternic mașina, altfel anvelopele tale se vor uza mai repede. În al treilea rând, este mai bine să eviți mișcările bruște ale mașinii și frânarea de urgență, până când noile anvelope vor ajunge la 1000 km. Acest lucru îi va păstra și proprietățile originale.

Înainte de a trece de la o anvelopă de iarnă la alta, este important să știi direcția modelelor benzii de rulare, deoarece noua anvelopă trebuie să aibă aceeași direcție ca anvelopa anterioară. Cauciucul cu șuruburi trebuie curățat periodic de diferite obiecte solide lipite în canelurile benzilor de rulare, deoarece aceste obiecte vor interfera cu tracțiunea.

Anvelope cu crampoane

Cele mai citite articole

Unii proprietari de autoturisme nu sunt foarte entuziasmați de anvelopele cu crampoane și, atunci când temperatura scade, la schimbarea anvelopelor, pun anvelope de iarnă, dar nu anvelope cu crampoane. Anvelopele cu știfturi au avantajul lor doar pe acele drumuri în care predomină gheața sau zăpada. Anvelopele fără crampoane nu vor adera în mod corespunzător la suprafața drumului, iar mașina ta va intra adesea în diverse derapaje, devenind incontrolabile, ceea ce poate duce la consecințe grave. Știfturile sunt proiectate pentru a ajuta mașina să stabilească un contact adecvat cu șoseaua și să simplifice conducerea.

Prin lege, poți schimba anvelopele de vară cu anvelope de iarnă din septembrie până în noiembrie. În practică, alegerea unei date specifice pentru înlocuire, trebuie făcută luând în considerare condițiile meteorologice. Cu toate acestea, nu se recomandă schimbarea anvelopelor mai târziu de 15 noiembrie, ziua neoficială pentru schimbarea anvelopelor de vară cu cele de iarnă. La alegerea anvelopelor, trebuie respectate reglementările aplicabile, precum și recomandările producătorului de vehicule sau de anvelope (dimensiune, capacitate de transport și indicele de viteză, structura anvelopelor etc.). Iarna, legea impune utilizarea anvelopelor de iarnă. Condițiile de funcționare ale anvelopelor ar trebui, de asemenea, luate în considerare pentru a se asigura că performanța corespunde așteptărilor utilizatorului.

 

Cele mai citite articole

CATEGORIES
Share This