Care sunt cele mai comune urgente stomatologice si cum se manifesta ele?

Care sunt cele mai comune urgente stomatologice si cum se manifesta ele?

Care sunt cele mai comune urgente stomatologice si cum se manifesta ele?

Categoria de afectiuni ce se pot transforma in urgente stomatologice este destul de vasta si este important ca fiecare pacient sa inteleaga ce inseamna de fapt o urgenta stomatologica si cand ar trebui sa se prezinte imediat la medic, indiferent de ora sau de programare. 

Un dinte spart in urma unui accident este o urgenta stomatologica

Fracturile dentare cauzate de contactul dintre dinte si o suprafata dura, indiferent de motiv, reprezinta o urgenta stomatologica. In momentul in care pacientul se prezinta la medicul stomatolog imediat, sansele ca dintele sa fie reparat cresc.

Durerea acuta la masticatie sau la cald si rece

In momentul in care apare o durere acuta la masticatie sau la cald, respectiv la rece, este important sa fie vizitat medicul stomatolog pentru a determina cauza problemei. Uneori poate fi vorba despre carii profunde si alteori despre fisuri in smalt, care trebuie sa fie reparate inainte de a genera probleme. 

Umflarea fetei sau a anumitor zone din cavitatea bucala

De cele mai multe ori umflaturile sunt cele care indica prezenta unei infectii localizate in zona care isi modifica forma. Uneori poate fi vorba despre un abces la nivelul gingiei, dar alteori, umflatura poate ajunge pana sub ochi. Este important ca infectia sa fie drenata corespunzator si sa se prescrie un tratament adecvat. 

Sangerari abundente ale anumitor zone din cavitatea orala

Atunci cand apar sangerari este foarte important de determinat cauza lor. Medicul stomatolog poate determina pe loc motivele pentru care apar sangerarile sau poate sugera investigatii viitoare astfel incat sa determine cauzele mai complexe. 

Schimbarea culorii unuia sau chiar mai multor dinti in urma unor traumatisme

Traumatismele pot determina schimbarea unuia sau mai multor dinti si atunci cand dintele isi schimba culoarea este posibil ca el sa fie devitalizat sau sa apara alte probleme la nivelul structurii sale interne. 

Indiferent de motivele pentru care are loc schimbarea culorii dintilor, o vizita la medicul stomatolog este extrem de importanta si va putea duce uneori chiar la salvarea dintelui respectiv, atunci cand acesta este afectat profund in urma loviturii.

CATEGORIES
Share This