Cum alegeți tuburile flexibile pentru sistemul de ventilație?

Cum alegeți tuburile flexibile pentru sistemul de ventilație?

Cum alegeți tuburile flexibile pentru sistemul de ventilație?

Tuburile flexibile sunt prezentate pe piața materialelor de construcții într-o varietate de opțiuni: există modele colorate cu diametre mici din plastic, dar și tuburi durabile metalice.

În funcție de nevoile fiecărui cumpărător, oferta de distribuitorilor de asemenea produse permite a se alege în funcție de material, dimensiune, culoare, preț, tuburile flexibile cele mai potrivite pentru destinațiile ce li se vor da.

Ce tuburi pentru sistemele de evacuare și aerisire merită să cumperi?

Una dintre soluțiile comode și simple pentru bucătărie profesională este utilizarea unei țevi ondulate (tub flexibil) pentru a conecta hota la sistemul de ventilație. Iar modelele de tuburi flexibile din aluminiu sunt cele mai folosite în practică.

Pentru a cumpăra exact ceea ce este necesar, pentru a nu te pierde printr-un număr mult prea mare de oferte și pentru a nu plăti excesiv pentru o banală conductă de aer, trebuie să te informezi puțin în prealabil despre principalele tipuri și scopul acestor elemente indispensabile evacuării noxelor dintr-o bucătărie profesională.

Conductele flexibile sunt utilizate în mod activ de constructori ca fiind elemente importante în montarea unui sistem de evacuare și introducere.

Popularitatea lor se datorează rezistenței ridicate pe care o prezintă, varietății de dimensiuni și materiale din care sunt realizate, precum și duratei lor de viață lungi.

În practică, tubulatura flexibilă poate să fie dreptunghiulară sau rotundă. Pentru o hotă de bucătărie de obicei conducte rotunde sunt cele mai întâlnite.

La distribuitorii de tuburi flexibile găsim produse realizate din diverse tipuri de materiale:

 • oţel inoxidabil;
 • aluminiu;
 • textile;
 • polietilenă de înaltă și joasă presiune;
 • clorura de polivinil etc.

Domeniul de aplicare al acestor tuburi depinde de tipul de material și de diametrul lor. Pentru a face parte din sistemul de ventilație se cumpără cel mai des tuburile din aluminiu și oțel inoxidabil.

Conform metodei de fabricație, țevile flexibile (care se mai numesc și ondulate) sunt tuburi:

 • cadru;
 • în spirală.

Primul tip de conducte de aer este un cadru metalic acoperit cu folie de aluminiu sau folie polimerică. Acestea sunt conducte flexibile. Au capacitatea de a reveni la forma lor originală fără deformare după întinderea ondulațiilor pe toată lungimea.

Al doilea tip de conducte de aer este realizat din benzi metalice. Produsul finit este pe jumătate flexibil – se poate întinde de 2-3 ori, dar nu poate reveni la starea inițială. Este nevoie să se depună ceva efort pentru a da unei astfel de țevi forma dorită, iar urmele de deformare vor fi clar vizibile.

Mulți producători oferă tuburi cu ondulare flexibilă. Acestea pot fi cu sau fără izolație termică. Prima opțiune permite să se extindă domeniul de utilizare pentru respectivele tuburi ondulate.

Cu ajutorul țevilor flexibile cu mai multe straturi este posibilă așezarea canalelor de ventilație atât în interiorul, cât și în exteriorul incintei, pentru că distanța nu va mai avea o importanță atât de mare.

Pentru a cumpăra produsul potrivit, ar trebui să te ghidezi după următorii parametri:

 • diametrul și lungimea necesară;
 • materialul produsului;
 • calitate;
 • brand;
 • preț.

Diametrul trebuie să respecte recomandările date în instrucțiunile pentru modelul de hotă achiziționat.

Nu ignora recomandările date de producătorul sistemului de ventilație. Uneori, o conductă de aer este furnizată împreună cu hota. Este grozav dacă se potrivește ca lungimea și material, dar cazurile sunt destul de rare când vorbim de o bucătărie profesională. Iar atunci tuburile flexibile izolate sau neizolate (după caz) trebuie să fie comandate separat.

Lungimea tubulaturii flexibile necesare trebuie măsurată cu mare atenție, în avans, pentru a nu cumpara prea mulți metri in plus, deși o rezervă minimă nu ar trebui să fie ignorată în momentul în care se face o asemenea achiziție.

Lungimea ondulației necesară pentru a conecta hota la conducta de ventilație este măsurată cu centimetrul flexibil (bandă de măsurare). Măsurarea trebuie făcută de la intrarea în țeava de evacuare și până la intrarea în perete. Calea ar trebui să fie aleasă exact cu aceea care va trebui ulterior să fie realizată de tubulatura cumpărată.

Trebuie avut în vedere și faptul că tuburile se pot îndoi în funcție de parametrii tehnici specificați de producător. De exemplu, multe modele se pot ondula până la 180 de grade.

Capacitatea de a se îndoi la unghiul dorit vă permite să stabiliți calea optimă. Conducta va fi montată mai întâi în stare întinsă. Acest punct trebuie luat în considerare.

Prețul de achiziție contează și el. Este bine să studiezi mai multe oferte similare de la diverși producători înainte de a cumpăra tipurile de tubulaturi de care ai nevoie pentru a nu plăti prea mult. De asemenea, cunoașterea lungimii dorite a respectivei conductei de evacuare va ajuta foarte mult la economisirea banilor.

Atunci când le alegi, ar trebui să iei în considerare exact unde vor fi folosite respectivele tuburi. Dacă vrei să le instalezi în aer liber sau în sisteme de ventilație de alimentare unde va exista încălzire/răcire, atunci ar trebui să acorzi atenție modelelor de tuburi flexibile ce au izolație termică.

Este mai convenabil să comanzi direct un produs finit de acest gen, decât să încerci să izolezi ulterior o astfel de țeavă flexibilă.

O tubulatură ondulată de înaltă calitate, conectată corespunzător la hotă, este capabilă să asigure ventilația bucătăriei profesionale pentru cel puțin următorii 10 ani.

Ondulația metalizată folosită ca conductă de aer într-o hotă de bucătărie HoReCa poate fi ascunsă, din motive estetice, chiar și în spatele unei carcase decorative.

Găsești tuburi flexibile din aluminiu pe site-ul tcromania.com. Intră și comandă-le de acolo!

CATEGORIES
Share This