Cum pot afecta problemele din copilarie sanatatea mintala a unui adult?

Cum pot afecta problemele din copilarie sanatatea mintala a unui adult?

Experientele negative din copilarie isi pot lasa amprenta asupra psihicului unei persoane in momentul in care ajunge la maturitate. Multi adulti prefera fie sa ignore aceste probleme, fie sa pretinda ca nu s-au intamplat niciodata. Chiar daca solutia pare una buna pe moment, ea nu este una de durata, iar acele probleme trebuie discutate si lamurite. 

Cei din capitala au optiunea sa viziteze un cabinet de psihiatrie in Bucuresti, in care pot discuta mai amanuntit modul in care situatiile prin care au trecut in copilarie le afecteaza, in prezent, viata de adult si care sunt pasii ce trebuie facuti pentru a remedia acest lucru. 

La ce se refera, mai exact, problemele din copilarie?

Exista multe evenimente care pot avea loc in timpul copilariei si care il vor marca pe respectivul copil. Abuzul fizic sau emotional nu este singurul lucru care poate avea efecte negative asupra psihicului unui copil. Neglijarea, dificultatile de invatare, pierderea unui parinte sau o boala grava suferita in copilarie pot lasa niste amprente adanci. 

Cateodata problemele nu apar din cauza experientelor prin care trec copiii, ci din cauza traumelor de care sufera parintii lor, care la randul lor au trecut prin niste situatii similare. In acest fel se formeaza un cerc vicios. 

Cum te poate ajuta terapia sa treci peste problemele din copilarie? 

Unii oameni sunt de parere ca trecutul e trecut si ca n-ar trebui sa mai fie adus in discutie, dar in cazul in care problemele cu care o persoana se confrunta pornesc de acolo, el trebuie analizat. Un copil nu are nici experienta de viata pe care o are un adult, nici educatia de care are nevoie pentru a intelege ce i se intampla, asa ca este normal sa fie confuz. 

Prin urmare, multi adulti sufera in continuare de pe urma unor evenimente care au avut loc in copilaria lor, dar pe care nu le-au putut procesa la momentul respectiv, ceea ce la creeaza dificultati in prezent. Discutia cu un specialist din domeniu ar putea avea efecte pozitive asupra pacientului si a sanatatii sale mintale. 

CATEGORIES
Share This