Recrutarea este cartea de vizita a unei companii IT. Cum sa te prezinti cat mai bine in fata candidatilor

Recrutarea este cartea de vizita a unei companii IT. Cum sa te prezinti cat mai bine in fata candidatilor

Recrutarea nu este importanta, ci indispensabila pentru bunul mers al unei afaceri. Acele companii care inteleg asta si care ii acorda atentia cuvenita vor avea numai de castigat, pentru ca un proces de selectie eficient reprezinta calea catre ocuparea posturilor vacante cu oameni capabili. 

Recrutarea reflecta profesionalismul companiei

In domeniul IT, oferta de locuri de munca este una generoasa si in Romania, in ultimii ani. De asemenea, si candidatii sunt din ce in ce mai dornici si mai bine pregatiti, poate si pentru faptul ca salariile din acest sector sunt unele dintre cele mai mari din sectorul privat, ceea ce reprezinta o tentatie pentru tinerii pasionati de calculatoare si IT. 

De aceea, o companie care are nevoie de o resursa umana bine pregatita, trebuie sa apeleze la o agentie recrutare IT, aceasta fiind cea mai inspirata alegere pe care o pot face pentru a identifica oamenii cu adevarat talentati.

Procesul de recrutare, in sine, este ca o carte de vizita a companiei. Inca de la primul contact cu anuntul de angajare, candidatul isi poate face o idee despre profesionalismul sau amatorismul din spatele acesteia. Mai departe, comunicarea cu firma arata din nou cat de bine organizata este, iar interviul reprezinta apogeul, din acest punct de vedere.

Candidatii privesc dincolo de aparente in procesul de selectie

Asadar, in timpul unui interviu nu doar recrutorul are ocazia sa vada daca un candidat se incadreaza in cerintele postului respectiv, ci si aplicantul isi va da seama daca firma respectiva este ceea ce-si doreste. 

Un candidat va fi atent atat la modul de comunicare in companie, la mediul de lucru, la solicitarile angajatorului, iar toate aceste aspecte il pot determina sa-si doreasca si mai mult jobul sau sa renunte, chiar daca salariul este unul care il atrage.

Pentru a face o impresia buna, cel mai indicat este ca firma IT respectiva sa apeleze la serviciile profesionistilor in domeniu. In acest fel responsabilitatea este pasata catre cei care cunosc cu adevarat toate aceste lucruri si care au capacitatea sa puna la punct un plan de recrutare eficient.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

CATEGORIES
Share This