Pudra de Aronia – beneficii și recomandări

Pudra de Aronia – beneficii și recomandări

O plantă nepretențioasă, frumoasă și bogată în proprietăți medicinale este frumoasa Aronia. Este un copac modest de 2,5 metri, iar gustul poate părea destul de astringent. Pudra de Aronia este bogată în vitamine și mai ales în vitamina P, care ajută la întărirea pereților capilari. Produsul este renumit ca un imunostimulator puternic, iar sucul proaspăt realizat din pudră te va ajuta la normalizarea tensiunii arteriale crescute. Valorile de sănătate pe care le oferă Aronia nu se limitează aici, deoarece este o sursă excelentă de elemente antioxidante, care sunt cele mai ridicate, în comparație cu alte fructe de pădure.

În plus, în conținut vei găsi și vitamina C, K, B1, B2, B5 și B9, care sunt vitale pentru procesele metabolice normale din organism. Varietatea de macro și micronutrienți este de invidiat pentru fructele mici – potasiu și calciu, magneziu, fier, cantități mari de iod și chiar fosfor. De asemenea, fiecare bobiță de Aronia conține cantități record de flavonoizi, catechine și antociani, pudra de Aronia fiind plasată în clasamentul celor mai valoroase tratamente naturiste. Aronia are un conținut scăzut de calorii, în timp ce conține fibre alimentare și mulți nutrienți. Dacă încerci să slăbești sănătos, pudra de Aronia poate fi un mare ajutor.

Pentru o digestie bună, pudra de Aronia conține o cantitate mare de fibre dietetice, care ajută ca alimentele să treacă rapid prin intestine. Astfel, consumul de pudră  are un efect benefic asupra constipației, diareei, crampelor, balonării și disconfortului general al stomacului. Compușii organici din produs protejează intestinele de bacteriile periculoase.

Activitate antioxidantă

Cele mai citite articole

Activitatea antioxidanților este direct legată de neutralizarea și îndepărtarea radicalilor liberi din organism. Radicalii liberi sunt produse reziduale pe care organismul le sintetizează în diferite procese metabolice. Acestea se acumulează în cantități mai mari atunci când ești supus diferiților factori de stres – stres psihologic, aer poluat, apă și o calitate slabă a alimentelor.

Radicalii liberi afectează țesuturile și moleculele ADN și creează o reacție în lanț cunoscută sub numele de stres oxidativ. Nivelurile ridicate de stres oxidativ activează procesul de îmbătrânire și încetinesc toate funcțiile corporale. De aceea, antioxidanții sunt esențiali. Consumul pudrei de Aronia te menține tânăr și activ și susține activitatea optimă a corpului.

Are efect anticancerigen

Consumul de pudră de Aronia servește ca o protecție naturală împotriva cancerului. Această capacitate a pudrei se datorează conținutului său ridicat de antociani, care opresc dezvoltarea celulelor canceroase. 

Îmbunătățește sănătatea inimii

Pudra de Aronia este utilă în special persoanelor cu sindrom metabolic. Diagnosticul include o serie de condiții diferite – colesterol ridicat și trigliceride în combinație cu hipertensiune arterială și un risc crescut de boli de inimă și diabet. Un studiu de 2 luni pe 38 de pacienți cu sindrom metabolic a inclus suplimentarea zilnică cu 300 mg de pudră de Aronia, ceea ce a dus la niveluri reduse de trigliceride, scăderea colesterolului rău și reglarea generală a colesterolului, precum și normalizarea tensiunii arteriale.

Cele mai citite articole

CATEGORIES
Share This