3 aspecte de care un designer de interior ține cont când alege ușile

3 aspecte de care un designer de interior ține cont când alege ușile

Ușile de interior au un deosebit impact vizual într-o casă, contribuind la arhitectura, precum și la estetica generală a locuinței. Aceste uși au sarcina importantă de a face legătura între camere, așa că este vital ca stilul lor să fie luat în considerare cu atenție atunci când te hotărăști să construiești o locuință sau să o renovezi.

Chiar dacă nu toate ușile trebuie să fie la fel, atunci când treci dintr-o cameră în alta, consecvența designului este esențială. Când un designer de interior alege ușile pentru casa unui client, ține cont de trei aspecte.

1.Stilul arhitectural al casei

În cele mai multe cazuri, designerul va trebui să aleagă între o ușă interioară plină (cu suprafața dreaptă) sau una cu panouri, așa că stabilirea stilului arhitectural al casei este un prim pas important în a decide pe ce stil de ușă mergi.

Ușă plină: Aspectul simplu și elegant al unei uși pline, dintr-o singură bucată, este ideal pentru casele moderne, deoarece oferă o suprafață curată și plană. Fabricate de obicei din PAL sau cherestea stratificată, ușile pline sunt acoperite cu foi de placaj sau MDF pentru a obține o suprafață plană, care poate fi vopsită, furniruită sau laminată. 

Ușă cu panouri: Acest stil de ușă este de obicei potrivit pentru casele de epocă, deoarece au un aspect clasic și pot varia de la un singur panou la opt sau mai multe. Uneori, panourile pot fi realizate din sticlă.

O ușă cu panouri poate fi adaptată pentru a se potrivi unui interior modern, păstrând în același timp un aspect mai clasic. Designul în sine, grosimea și materialele utilizate sunt toți factori care contribuie la aspectul unei astfel de uși de interior.

2. Vrei ca ușile interioare să se integreze în designul casei sau să fie un punct de atracție?

Îți dorești ca ușile de interior să se contopească în arhitectura casei sau să fie puțin mai speciale și să iasă în evidență, precum usi porta doors? Designul, culoarea și finisajul, precum și decorul camerei, sunt factori importanți de luat în considerare atunci când te hotărăști dacă ușile interioare se vor integra în decor sau vor fi în contrast cu acesta.

Uși vopsite: O culoare neutră de vopsea, sau una special selectată pentru a se potrivi cu pereții și tavanul, va permite ușilor să se integreze în peisaj, creând un aspect uniform. 

Cele mai citite articole

Când vrei să scoți în evidență ușile, culorile vibrante sunt cele indicate. Reține că nu există nicio regulă conform căreia toate ușile trebuie să fie de aceeași culoare.

Uși din lemn: ușile din lemn natural, fie că sunt din lemn masiv sau furniruite, pot da un aspect luxos și sofisticat într-o casă. Poți alege între uși din lemn de diferite esențe de lemn, ceea ce influențează culoarea și stilul lor: lemn de cireș, lemn de stejar etc.

Pentru un stil mai rustic, o ușă vintage sau reciclată ar putea fi adaptată pentru a scoate în evidență un anumit stil sau pentru a scoate în evidență o parte importantă a istoriei unei case.

Ușile de hambar, de exemplu, pot fi potrivite la orice interior, de la o cabană la țară până la un interior ultra-modern.

Uși vitrate: panourile de sticlă pot transforma aspectul unei uși cu panouri, favorizând pătrunderea luminii naturale dintr-o cameră în alta. Sticlă transparentă, sticlă translucidă, sticlă texturată și colorată – sunt câteva variante interesante de design.

Uși cu cadru de oțel: ușile din oțel sau cu cadru metalic sunt o alegere populară atunci când cauți să dai un aspect modern sau industrial unui interior. Ușile cu rame din oțel sunt, de asemenea, extraordinar de rezistente.

3. Calitatea ușilor

Calitatea ușilor interioare trebuie să fie pe măsura arhitecturii casei și a finisajelor din jur. Factori importanți de luat în considerare sunt grosimea, greutatea și construcția ușilor. 

Ușile interioare pe care le alegi pentru o casă veche mare vor fi probabil uși cu o construcție solidă. 

Alternativ, în cazul unei case cu un buget limitat, o ușă cu miez gol (goală la interior), care este ușoară și rentabilă, ar putea fi cea mai bună alegere. O ușă simplă, plină (fără panouri) poate fi vopsită pentru a fi în concordanță cu estetica unei case moderne.

Cele mai citite articole

CATEGORIES
Share This