Pui shanghai reteta: afla cum sa gatesti repede si delicios!

Pui shanghai reteta: afla cum sa gatesti repede si delicios!

Iubitorii de mancare, care isi doresc sa prepare si acasa pui Shangai reteta pentru a se rasfata sau pentru a le oferi invitatilor bucate delicioase pot descoperi acum, in doar cativa pasi tot ce trebuie sa faca. Este vorba despre o reteta simpla, care presupune doar utilizarea unor ingrediente care se gasesc peste tot si care nici nu costa foarte mult!

Ingrediente

Pentru inceput, indivizii trebuie sa stie ca pe lista ingredientelor de care au nevoie se numara urmatoarele: un piept de pui fara os si fara piele, 3 oua, 3 catei potriviti de usturoi, 250 grame de pesmet, 200 de grame de faina alba, 50 de grame de sussan, 3 linguri de ulei, o jumatate de lingurita de boia de ardei dulce, o jumatate de lingurita de praf de curry, o jumatate de lingurita de busuioc uscat, respectiv o jumatat de lingurita de piper macinat si o jumatate de lingura de sare. Multe dintre aceste elemente se regasesc in bucataria oricui, ceea ce inseamna ca lista de cumparaturi nici nu va fi foarte mare!

Pregatirea carnii pui Shangai reteta

Primul pas pe care trebuie sa il faca gospodinele este sa taie pieptul de pui in fasii lungi si subtiri, iar apoi sa il lase pe farfurie pana pregatesc mixul. Conform pui Shangai reteta este important ca toata carnea sa fie taiata in fasii aproximativ egale, pentru ca preparatul sa fie unul aspectuos si interesant!

Realizarea mixului prin care se da carnea

Intr-un bol separat se adauga toate mirodeniile si se amesteca bine cu 200 de grame de faina, in timp ce puiul trebuie condimentat cu cei 3 catei de usturoi pisati. Mai apoi, carnea trebuie amestecata si ea cu mixul de mirodenii.

Cele mai citite articole

Trecerea carnii prin ou

Imediat ce puiul este bine imbibat in faina si mirodeniile anterior mentionat, fasiile trebuie trecute prin cele 3 oua bine batute, dupa care se scot toate fasiile cu grija si se trec prin 250 de grame de pesmet amestecat cu 50 de grame de susan, sare si piper.

Gatirea puiului

Intr-o tigaie pusa pe foc se pun 2-3 linguri de ulei, iar atunci cand acesta se incinge, se incepe adaugarea carnii. Fasiile trebuie asezate frumos in tigaie si intoarse atunci cand este momentul potrivit, pentru ca la final sa fie bine rumenite pe ambele parti.

Indepartarea excesului de ulei

Atunci cand fasiile de carne sunt gata, ele se scot pe o farfurie pe care au fost puse in prealabil servetele de hartie. In acest fel, gospodinele pot indeparta excesul de ulei de pe pui!

Reteta este una extrem de simplu de realizat, usor similara cu cea pentru snitele si poate fi pregatita in doar 60 de minute. Puiul Shanghai poate fi consumat cu diferite tipuri de sosuri, in functie de gustul fiecaruia, respectiv cu o gama larga de garnituri, incepand de la clasicii cartofi prajiti si pana la orez sau piure de cartofi! Putini sunt cei care pot rezista in fata acestei retete delicioase, simple si extrem de aspectuoase, reteta pe care o pot urma chiar si cei mai neindemanatici in bucatarie!

Cele mai citite articole

CATEGORIES
Share This