Ce flori dăruiești la prima întâlnire?

Ce flori dăruiești la prima întâlnire?

Ce flori dăruiești la prima întâlnire?

În trecut, oferirea unui buchet de flori la prima întâlnire era un gest de curtoazie, reliefând intenția de a cunoaște o doamnă. În concepția generațiilor de astăzi, dăruirea florilor la prima întâlnire este o modalitate perfectă de a surprinde plăcut persoana pe care o întâlnești. Însă, înainte de oferirea unui buchet de flori este indicat să ai în vedere circumstanțele în care are loc întâlnirea, pentru a nu ruina această minunată inițiativă. 

Numeroase cercetări au demonstrat faptul că doamnele și domnișoarele apreciază acest gest frumos, fiind încântate de această latură romantică a domnilor. 

Ce trebuie să ai în vedere atunci când alegi florile pentru prima întâlnire?

Pentru prima întâlnire este important să ai în vedere câteva aspecte pentru a avea garanția că impresia pe care dorești să o lași este una corectă și reală. Iată în rândurile următoare câteva sfaturi eficiente:

  • Mizează pe un buchet de flori mixt, ce impresionează prin gingășie, parfum discret și nuanțe diafane;
  • Alege un buchet/aranjament cu dimensiuni moderate, evitând opulența sau zona de kitsch;
  • Ai grijă la mesajul pe care dorești să îl comunici;
  • Îndreaptă-ți atenția către florile de sezon și ia în considerare recomandările artiștilor florali.

Care sunt cele mai potrivite flori în contextul primei întâlniri?

Indiferent că vorbim de aranjamente sau buchete de flori, este esențial să ai în vedere simbolistica acestora, pentru a transmite mesajul dorit. Ideale de oferit la prima întâlnire sunt următoarele flori:

  • Trandafirii roz – aceste flori elegante exprimă delicatețe și frumusețe fragilă, fiind ideali pentru a fi dăruiți unei persoane pe care dorești să o cunoști;
  • Trandafiri galbeni – prin prisma culorii calde și luminoase, acești trandafiri reușesc să inspire bucurie și bună dispoziție, producând instant un zâmbet pe chip;
  • Lalele – aceste flori de primăvară impresionează prin coloristică și mireasma delicată. Spre exemplu, lalalele roșii sunt potrivite în contextul primei întâlniri, putând fi asociați cu sentimentul de iubire, însă pot fi dăruite și lalele galbene sau portocalii în semn de admirație;
  • Frezii – apreciate ca flori delicate, seducătoare și nobile, ele surprind prin parfumul proaspăt și ușor citric. Din perspectiva simbolisticii, freziile semnifică echilibru, grație și feminitate, astfel ele sunt potrivite pentru a le dărui în acest context;
  • Ranunculus – aceste flori se regăsesc în numeroase aranjamente florale datorită cromaticii deosebite și texturii rafinate. Ele sunt potrivite în context romantic, fiind un simbol al tinereții, prieteniei și al sentimentelor pozitive.

 

Dacă nu știi ce flori să alegi pentru prima întâlnire, apelează la atelierul IMOD Flowers. Creatorii de emoție de la IMOD Flowers vor ține cont de cerințele tale astfel încât aranjamentul floral să comunice mesajul dorit.

CATEGORIES
Share This