Cum îți poți suplimenta veniturile în timpul facultății? 5 joburi recomandate

Cum îți poți suplimenta veniturile în timpul facultății? 5 joburi recomandate

Perioada studenției este probabil cea mai frumoasă etapă din viață. Colegii aflați la un nivel intelectual la fel de ridicat ca al tău, învățarea de lucruri noi, atmosfera din facultate și numeroasele ocazii de distracție sunt pe placul oricărui tânăr care este preocupat de prezent, dar și de viitor. Totuși, studenția este și o perioadă în care banii pot fi o problemă. Părinții acoperă chiria și alte cheltuieli, dar dacă vrei să ai bani și pentru distracție și alte lucruri sau activități care îți plac, trebuie să găsești o cale de a-ți suplimenta veniturile. Altfel spus, trebuie să găsești un job, de preferință unul îndeajuns de flexibil pentru ca performanțele tale educaționale să nu aibă de suferit. De aceea, ți-am pregătit o listă cu 5 joburi recomandate în timpul studiilor universitare.

  1. Agent de vânzări

Vânzările reprezintă un domeniu dificil, care necesită aptitudini de comunicare, persuasiune și gândire strategică. Totuși, nu orice loc de muncă în acest domeniu îți solicită atingerea unor targeturi, mai ales dacă responsabilitățile de vânzare sunt corelate cu cele de așezare a mărfii, organizare și completare de documente. Lucrul într-o unitate comercială cu vânzare reprezintă o școală la fel de utilă ca facultatea, pentru că îți oferă ocazia să înveți cunoștințe despre vânzare, organizare și diverse softuri de gestiune, dar și să exersezi comunicarea și tehnicile de convingere în relația cu clienții.

  1. Agent call-center

Un alt job care te învață să comunici este cel de agent call-center. Chiar dacă veniturile sunt de obicei reduse, cel puțin la început, munca de call-center a reprezentat prima etapă în cariera profesională a multor tineri de succes. Faptul că trebuie să te adaptezi la fiecare client, să-ți păstrezi răbdarea și în același timp să te concentrezi pe obiective reprezintă un exercițiu care îți va folosi întreaga viață.

  1. Lucrător în industria hotelieră

Industria hotelieră are permanent nevoie de angajați tineri și motivați, mai ales vara. Astfel, un job în acest domeniu îți permite să studiezi corespunzător în timpul anului universitar și să strângi bani în vacanță. Faptul că hotelurile îți oferă și cazare reprezintă un mare avantaj, iar distanța față de casă te va ajuta să te maturizezi. În plus, hotelurile care angajează vara se află în zone cu potențial turistic și de distracție enorm, cum este cazul stațiunilor de pe litoral. Vei putea astfel să te distrezi din plin în timpul liber, alături de colegii de muncă sau prieteni.

  1. Operator sondaje de opinie

Operatorii de sondaje de opinie culeg date de la consumatori, cu ajutorul unui chestionar. Munca se desfășoară de obicei în zone cu trafic mare, cum sunt mall-urile și magazinele, dar și la domiciliul clientului, pe stradă sau telefonic. Avantajul unui astfel de job este programul flexibil și faptul că nu ai nevoie de experiență, ci doar de atenție la detalii și disponibilitate de a lucra cu oameni diverși. Totuși, nu te aștepta la câștiguri consistente, decât dacă vei lucra foarte mult.

  1. Joburi în străinătate

Joburile în străinătate reprezintă o adevărată aventură care îți deschide mintea și orizontul profesional. Sunt multe joburi sezoniere destinate studenților, de la cele în hoteluri la cele pe vase de croazieră, în restaurante ori fabrici. Există și joburi pentru studenți ca asistent medical generalist, acestea fiind dedicate celor care studiază în acest domeniu. Salariile pentru joburile din străinătate variază în funcție de țară și job, dar sunt mult superioare celor pe care le obții lucrând ca angajat entry-level aici. 

Dacă vrei să te bucuri de studenție, învață, distrează-te și lucrează cât mai mult. Astfel nu vei mai depinde de părinți și îți vei asigura un start bun în viață.

CATEGORIES
Share This