Avocatul online si serviciile de consultanta juridica la distanta

Avocatul online si serviciile de consultanta juridica la distanta

Aparitia digitalizarii a schimbat radical multe aspecte ale vietii de zi cu zi, precum si a determinat o noua dezvoltare a pietei muncii. Pe langa determinarea nasterii unor noi sectoare – in care se deplaseaza personalitati specializate in domenii recent pregatite – trecerea la digital, o piata in continua crestere, a investit sectoare deja existente, fortand multi profesionisti sa isi actualizeze metodele de interactiune cu publicul si cu potentiali clienti. Printre acestea se numara cu siguranta si profesia de avocat care, abia recent, pare sa se fi adaptat acestei tendinte de acum larg consolidate.

Multi avocati, precum si firme de avocatura, si-au implementat propria prezenta pe web; pe langa aceasta, multe portaluri specializate, precum jurio.ro, ofera servicii de consultanta juridica online. Acesta este doar unul dintre numeroasele avantaje aduse de digitalizarea sectorului juridic: sa vedem mai jos cum pot beneficia utilizatorii de o prezenta online mai mare a profesionistilor individuali sau a unor firme de avocatura intregi.

Mai multe optiuni de unde pot alege

Internetul, asa cum este cunoscut, este un instrument extrem de puternic si va permite sa intrati in contact cu un numar mare de persoane. Aceasta inseamna ca oricine are nevoie de un avocat poate alege dintre mai multe optiuni, astfel incat sa identifice profesionistul care se potriveste cel mai bine nevoilor specifice. Cautarile online va permit sa depasiti vechiul sistem de gura in gura, atat incomod, cat si potential ineficient, cu exceptia cazului in care aveti deja un avocat de familie sau un avocat de incredere. Dar, chiar si in acest caz, intrebarea prietenilor si rudelor sau a propriului avocat se poate dovedi contraproductiva. Asta pentru ca orice litigiu necesita  interventia unei persoane de specialitate (chiar daca doar cu titlu de consultanta) in acel domeniu particular: un avocat penal nu poate (teoretic) sa se ocupe de un caz civil si nici un avocat de casatorie poate sa pledeze pentru un caz legat de dreptul mostenirii. Aceasta ar trebui sa fie norma. Datorita acelui instrument puternic care este Internetul, este posibil sa cauti cea mai potrivita figura specializata pentru sfatul de care ai nevoie.

Conexiune de oriunde din lume

Unul dintre principalele avantaje ale consultantei juridice online este posibilitatea de a oferi serviciul de oriunde v-ati afla, atata timp cat aveti o conexiune adecvata la internet.

Primul contact si consultatie gratuita

Un alt aspect pozitiv al prezentei online a avocatilor si a caselor de avocatura este posibilitatea de a avea un prim contact rapid, agil si neobligatoriu. Site-urile specializate, de fapt, pun la dispozitia vizitatorilor formulare de contact, instrumente convenabile pentru a-si trimite intrebarile si a primi un raspuns intr-un anumit interval de timp. Acest lucru reduce semnificativ distanta dintre un posibil client si un profesionist din sectorul juridic, deoarece pasii intermediari precum contactul telefonic pentru a face o prima programare si interviul fata in fata sunt eliminati.

In multe cazuri, avocatul sau firma ofera si un serviciu de prima consultanta gratuit. Aceasta nu inseamna ca unul sau mai multi profesionisti sunt de acord sa sponsorizeze un anumit caz in mod gratuit si de la distanta, ci, daca este posibil, incearca sa indrepte utilizatorul catre cel mai potrivit specialist pentru a se ocupa de caz deoarece, asa cum am mentionat, domeniul juridic include diverse domenii de expertiza.

CATEGORIES
Share This