De ce nu ar trebui demonizată hrănirea cu formulă de lapte praf

De ce nu ar trebui demonizată hrănirea cu formulă de lapte praf

Sânul este cel mai bun, spun specialiștii, și da, așa este. Laptele matern a fost conceput în mod unic pentru bebeluși și multe studii au arătat beneficiile sale pentru sănătate. Pentru a crește rata de alăptare, spitalele sunt încurajate să nu hrănească nou-născuții cu lapte praf  în primele câteva zile înainte de apariția laptelui matern și să nu trimită mamele acasă cu bebeluși hrăniți cu formulă.

Deși acest lucru este unul bun, nu trebuie pierdută din vedere imaginea de ansamblu și hrănirea cu formulă de lapte praf nu trebuie demonizată, dat fiind că există situații în care aceasta chiar este necesară. Laptele praf  se va dovedi cea mai bună soluție în numeroase situații.

De ce laptele praf reprezintă o soluție pentru multe dintre mamele de nou-născuți

Demonizarea formulei de lapte praf reprezintă un risc major de a le face pe femeile care, din diverse motive nu reușesc să alăpteze, să se simtă mai puțin mame sau să se simtă inferioare celor care alăptează exclusiv. Deloc de dorit. Pe lângă alăptare, există multe alte modalități de a ajuta bebelușii să crească și să fie sănătoși; este importantă păstrarea acestei perspective pentru a nu leza pe nimeni.

Da, formula de lapte praf nu este deloc rea și, mai mult decât atât, aceasta poate fi un instrument potrivit chiar și pentru susținerea alăptării dacă se are în vedere suplimentarea hranei pentru nou-născuții care au pierdut o cantitate riscantă de greutate. De asemenea, aceasta este benefică prin suplimentarea aprovizionării cu lapte în cazul mamelor care altfel ar renunța în totalitate la alăptat sau pentru a le permite mamelor care lucrează și nu pot pompa suficient lapte să își hrănească bebeluții corespunzător. Este mai bine ca bebelușii să primească lapte praf decât să nu primească deloc, acest lucru este mai mult decât evident.

Oricât de valoroasă ar fi alăptarea, există mult mai multe de luat în calcul atunci când este vorba despre a hrăni un bebeluș. Este extrem de important să se aibă în vedere imaginea de ansamblu pentru fiecare mamă și copil și să fie identificată soluția necesară pentru binele acestora și pentru o creștere armonioasă a bebelușului.

Alăptarea exclusivă este naturală, dar nu întotdeauna ușoară – și atunci când există o eroare, cum ar fi o întârziere a a apariției laptelui, sfarcurile ombilicate sau cantitatea insuficientă de lapte, bebelușii pot avea probleme. De asemenea, nu este întotdeauna ușor pentru mamele care nu beneficiază de mult sprijin din partea familiei și a furnizorilor de servicii medicale, în special pentru mamele care se simt copleșite pentru prima dată, care suferă de sfârcuri dureroase, care își fac griji că bebelușii lor nu ajung să mănânce suficient. Alăptarea funcționează cel mai bine atunci când mamele au o comunitate informată care să le ajute să rezolve întrebările și problemele inevitabile, precum și un mediu de lucru de susținere, dar nu fiecare mamă are acest lucru.

Lucrurile stau de fapt în felul următor: viața și creșterea copilului pot fi complicate. Este de dorit ca mai multe mame să alăpteze, însă este foarte mult de lucru pentru a ajunge în acel punct. Iar dacă acest lucru nu se întâmplă, există o soluție salvatoare, iar aceea este reprezentată de formulele de lapte praf.

CATEGORIES
Share This