Întâmpini probleme în înțelegerea legislației privind protecția mediului? Apelează la suportul specialiștilor de mediu

Întâmpini probleme în înțelegerea legislației privind protecția mediului? Apelează la suportul specialiștilor de mediu

Întâmpini probleme în înțelegerea legislației privind protecția mediului? Apelează la suportul specialiștilor de mediu

Indiferent de sectorul în care activezi (industrie, comerț etc.), cu siguranță ai nevoie de expertiza specialiștilor de mediu în vederea obținerii unui nivel înalt de performanță, la nivel de business. Mai mult decât atât, un specialist de mediu îți va fi un partener de încredere care te va ajuta să-ți dezvolți sustenabil activitatea desfășurată, în acord cu legislația de mediu în vigoare.

Cadrul legal al României privind protecția mediului este unul vast și complex, fiind incluse foarte multe directive și măsuri europene ce au ca scop dezvoltarea sustenabilă și responsabilizarea celor care realizează activități cu impact asupra mediului înconjurător. Din ce în ce mai multe companii aleg să apeleze la firme specializate ce oferă consultanta de mediu, obținând astfel un avantaj competitiv în domeniul în care activează. 

Business-ul tău are nevoie de consultanță de mediu?

Dacă întâmpini probleme în ceea ce privește gestionarea activității din punct de vedere mediu, atunci cea mai bună soluție este să apelezi la specialiști ce oferă consultanță de mediu.

Alinierea activității la prevederile legale poate fi o mare provocare în contextul în care nu dispui de suficiente informații sau timp pentru rezolvarea tuturor problemelor care apar. 

De aceea, având un ajutor extern, vei putea să-ți respecți toate obligațiile de mediu ce derivă din activitatea pe care o întreprinzi.

În situația în care nu înțelegi exact toate reglementările de mediu, acest lucru te împiedică să îți desfășori activitatea într-un mod eficient și te vei confrunta cu trecerea timpului cu multiple probleme.

Cum te poate ajuta consultanța de mediu?

Indiferent că ești generator/deținător de deșeuri sau desfășori o activitate de producție/import/achiziții intracomunitare, ai de îndeplinit mai multe obligații de mediu, conform cu prevederile legale.

Astfel, o companie specializată în protecția mediului te poate ajuta să obții multiple beneficii printre care:

  • Realizarea documentației corecte pentru obținerea autorizațiilor de mediu și viza anuala (dacă activitatea pe care o efectuezi se află sub un cod CAEN autorizabil);
  • Identificarea rapidă a obligațiilor ce trebuie îndeplinite în urma evaluării activității (spre exemplu, realizarea unor evidențe, raportări periodice către APM, ANPM etc.);
  • Descoperirea problemelor de mediu și a riscurilor aferente, în urma realizării unui audit de mediu;
  • Identificarea obligațiilor la fondul de mediu, cu contribuțiile de plată aferente;
  • Stabilirea unor obiective sau un plan de îmbunătățire a activității pentru a obține nivelul de performanță de mediu dorit.

Acestea sunt câteva dintre avantajele pe care le poți obține dacă apelezi la consultanță de mediu pentru afacerea ta.

Prin urmare, dacă ai nevoie de suport pe această arie apelează la companii specializate în domeniul protectiei mediului și vei beneficia de cele mai potrivite soluții de mediu. Un partener de încredere pentru business-ul tău este compania EnviroCons, aceasta furnizând multiple servicii și soluții personalizate pentru activitatea ta, garantând performanțe de mediu incontestabile.

CATEGORIES
Share This