Cel mai bun fotoliu pentru copii: cum să-l alegi

Cel mai bun fotoliu pentru copii: cum să-l alegi

De la aproximativ 12 luni, bebelușii vor să facă totul ca adulții. Prin urmare, are nevoie de un fotoliu copii unde să poată sta în siguranță și să-și desfășoare activitatea: răsfoind cărțile sale mici, jucându-se… Sfatul nostru despre cum să-l alegi bine, îl găsești mai jos.

Fotoliu pentru copii pliabil

Dacă fotoliul pentru bebeluși sau fotoliul pentru copii sunt accesorii esențiale de zi cu zi, acestea sunt foarte diferite de mobilierul pentru adulți, pe care copiii tăi nu vor să nu-l observe. Pentru dormitor sau sufragerie, un fotoliu miniatural este, prin urmare, un cadou ideal pentru un copil mic, care va fi încântat să poată sta ca părinții săi în propriul său fotoliu de pluș, adaptat la dimensiunea sa. 

Există o multitudine de fotolii concepute special pentru micuți și diferite criterii îți vor permite să faci cea mai bună alegere. În funcție de prețul său, fotoliul va fi mai mult sau mai puțin elaborat și va fi realizat din materiale mai mult sau mai puțin rezistente. 

Vârsta copilului este importantă. Unele fotolii pot fi utilizate de la douăsprezece luni, în timp ce altele, mai sofisticate, sunt destinate copiilor puțin mai mari. Designul fotoliului joacă, de asemenea, un rol decisiv: unele modele, de exemplu, ocupă lumea desenelor animate, foarte populare pentru copii, în timp ce altele, mai clasice, se vor potrivi cu ușurință în decorul unei camere.

Modele fotolii copii

  • Fotoliul fix pentru copii: este cel mai clasic. Se găsește în toate materialele și în toate formele.
  • Fotoliul cu mai multe poziții, ca un șemineu pentru copii: se desfășoară și poate fi folosit ca un pat suplimentar mic, atunci când un prieten vine să doarmă acasă, de exemplu.
  • Fotoliul otoman pentru copii: foarte moale, este foarte confortabil.
  • Fotoliul balansoar pentru copii: oferă un balansoar ușor și calmant.
  • Fotoliul de grădină pentru copii: conceput pentru exterior, este rezistent la intemperii.

Criteriile de selecție

  • Materialul: 

Cele mai citite articole

Optează pentru un material rezistent, ușor de curățat. Poliuretanul, de exemplu, este o opțiune bună: combină partea estetică (imitație de piele) și partea practică (o ștergere a buretelui este suficientă pentru a o curăța). O altă soluție: fotoliul pentru copii din pluș, cu condiția ca acesta să fie detașabil și husa să poată fi spălată la mașină.

  • Confort: 

scaunul trebuie să fie la înălțimea copilului tău, iar spătarul să fie suficient de înalt pentru a-i sprijini spatele.

  • Siguranță: 

Trebuie să fie foarte stabil și suficient de greu pentru a nu se răsturna atunci când copilul se sprijină pe el.

  • Latura estetică: 

Potrivește fotoliul cu decorul general al camerei copilului. Dacă îl instalezi în sufragerie, optează pentru un scaun pentru copii care să se potrivească cu propriul mobilier. De asemenea, gândește-te la fotolii fanteziste în formă de animale, mașini sau efigia eroilor lor: copiilor le place!

Cele mai citite articole

CATEGORIES
Share This