In ce consta tratamentul hidrofob si cum te poate ajuta?

In ce consta tratamentul hidrofob si cum te poate ajuta?

Intampini dificultati in curatarea parbrizului? Ai senzatia ca nu poti vedea foarte bine in fata cand conduci, desi la ultimul control oftalmologic medicul ti-a spus ca nu iti vor trebui ochelari pentru urmatorii ani? Atunci, cel mai probabil, trebuie sa schimbi tactica de curatare a geamurilor si sa apelezi la ajutorul unor specialisti auto. Produsele de spalare a parbrizului si, in general, a geamurilor, sunt de-a dreptul esentiale, pentru a te bucura de o claritate ridicata atunci cand pleci la drum lung.

Conform expertilor, autoturismul are nevoie, din cand in cand, de aplicarea unui tratament hidrofob, utilizat ca metoda de protectie a suprafetei geamurilor. Astfel, vei reusi sa te bucuri de claritate maxima chiar si in cele mai ploioase zile. Iata ce trebuie sa stii despre acesta!

Cum poti aplica adecvat tratamentul hidrofob?

Daca te-ai hotarat sa efectuezi o astfel de procedura de unul singur, fii sigur ca te informezi corespunzator. Aplicarea tratamentului hidrofob nu este dificila, insa necesita multa atentie din partea ta. Astfel, inainte de a incepe, agita foarte bine solutia pe care urmeaza sa o aplici si acopera in intregime suprafata geamului. In cazul in care vrei sa o folosesti pe o suprafata mare, cum este parbrizul, aplic-o pe portiuni mici pana cand te-ai asigurat ca nu a ramas niciun colt neacoperit. 

Cel mai important este ca, dupa ce ai terminat, sa nu stergi sau sa atingi geamul, pentru ca este posibil ca solutia sa se deterioreze si sa nu iti ofere rezultatul asteptat. Pentru o eficienta crescuta, se recomanda aplicarea multipla. Ulterior, asteapta cateva minute, conform indicatiilor de pe ambalaj si indeparteaza reziduurile care s-au format in urma aplicarii, dar si excesul de solutie. 

Inlaturarea acestor reziduuri se poate realiza ori cu solutii care sunt puse la dispozitie de catre producator, ori cu solutiile de spalare a geamurilor. Se recomanda curatarea in doi pasi cu doua lavete diferite, pentru indepartarea tuturor reziduurilor rezultate. 

Cat de necesara este folosirea alcoolului izopropilic?

Inainte de a incepe tratamentul hidrofob sau orice alt tip de tratament auto, asigura-te ca folosesti o solutie dezinfectanta cu o concentratie de aproximativ 70% alcool. Astfel, alcoolul izopropilic, care este eficient in degresarea geamurilor, trebuie sa fie aplicat inainte de tratament, astfel incat zona sa fie pregatita in mod adecvat. Produsul mai poate sa fie utilizat si dupa polish. In cazul in care nu s-a realizat polisharea autoturismului, este recomandat sa il folosesti inainte de aplicarea protectiei.

Alcoolul izopropilic poate sa fie folosit si pentru curatarea aparatelor electrocasnice sau a componentelor electronice, datorita gradului ridicat de eficienta pe care il atinge. De asemenea, nu ignora indicatiile oferite pe ambalajul produsului cu privire la folosirea sa adecvata si la cantitatea necesara.

Folosirea tratamentului hidrofob iti poate fi de un real folos in obtinerea unui parbriz curat in permanenta, fara niciun efort. Asigura-te ca soliciti ajutor de specialitate inainte de aplicarea solutiei sau ca te informezi corespunzator din surse sigure, pentru a te bucura de rezultatele dorite. 

CATEGORIES
Share This