Romanii vor o minune in Cupa Davis

Romanii vor o minune in Cupa Davis

Sala Sporturilor „Transilvania” din Sibiu este pregatita sa gazduiasca, in perioada 8-10 februarie, meciul de Cupa Davis dintre Romania si Franta, din cadrul etapei inaugurale a Grupei Mondiale, suprafata de joc fiind deja montata de cateva zile. Adunati in fosta capitala culturala a Europei de prin toate colturile lumii, Andrei Pavel (foto), Victor Hanescu, Florin Mergea si Horia Tecau se pregatesc intens sub privirile „profesorilor” Adrian Marcu si Florin Segarceanu pentru o replica cat mai puternica si nu scot din calcule o eventuala surpriza, mai ales ca meciurile din Cupa Davis nu seamana cu cele din circuitul ATP.

Cei mai valorosi reprezentanti ai tenisului masculin romanesc s-au adunat la Sibiu pentru „intalnirea de gradul zero” cu galonata selectionata de Cupa Davis a Frantei, din primul tur al Grupei Mondiale. Multumiti de suprafata de joc si de conditiile oferite de moderna sala din Sibiu, jucatorii romani, in frunte cu veteranul Andrei Pavel, mizeaza pe o mare surpriza, desi Franta se va prezenta la start cu toate vedetele momentului, pe lista capitanului Guy Forget regasindu-se finalistul de la Australian Open, Jo-Wilfried Tsonga, invingatorul Open Romania 2007, Gilles Simon, precum si consacratii Richard Gasquet, Arnaud Clement si Michael Llodra.

Cele mai citite articole

„Cupa Davis este Cupa Davis! Bineinteles, Franta este cea mai puternica echipa pe care puteam s-o intalnim. Este favorita, dar sper sa facem o surpriza. Cine stie? Si cu spectatorii in spate, ar fi frumos sa invingem”, spunea Pavel, adaugand ca, „si daca vin cu a patra sau a cincea echipa, Franta tot va avea un lot foarte puternic”, idee lansata de legendarul Ilie Nastase, care compara masa de selectie a Romaniei si Frantei, ultima fiind capabila sa inscrie in Cupa Davis mai multe echipe de valoare. La randul sau, Hanescu crede in potentialul echipei si nu scoate din calcul o eventuala surpriza.

„In tenis si mai ales in Cupa Davis e posibil orice! Desigur, Franta e marea favorita pe hartie. Conteaza enorm, insa, forma din ziua meciului. S-au vazut atatea surprize, iar ultimele chiar la Australian Open”, a mentionat si Hanescu. De mentionat ca, Franta a castigat sapte din cele opt intalniri disputate cu Romania in Cupa Davis, singura noastra victorie datand din 1974, scor 3-2, la Bucuresti, cand pe teren evolua o echipa de aur formata din Ilie Nastase, Ion Tiriac si Toma Ovici.

Cele mai citite articole

CATEGORIES
Share This