Sunt sau nu eficiente cărțile de parenting?

Sunt sau nu eficiente cărțile de parenting?

Cărțile pentru creșterea copiilor pot fi găsite în aproape fiecare librărie și bibliotecă din lume. S-ar părea că există mai mulți experți în materie de părinți, decât mame și tați. De ce există însă o cerere atât de mare de cărți de parenting ? Nimeni nu știe de ce aceste cărți sunt atât de populare în societatea actuală și foarte mulți sunt de părere că sunt o pierdere de timp.

Părinții de astăzi par să fie în pierdere sau consideră că le lipsește instinctul natural de a fi părinte și sunt mai mult decât dispuși să caute sfaturi sau trucuri de la autori practic necunoscuți.

 În primul rând, trebuie specificat faptul că părinții nu necesită un manual de instrucțiuni. Există acea categorie de părinți sceptici care consideră că cele mai frecvente argumente sunt că aceste cărți de parenting generalizează totul și fiecare copil este diferit, prin urmare ceea ce citești poate să nu funcționeze în situația ta. Ceea ce este corect, căci nici un copil nu este la fel, așa cum nici adulții nu seamănă. Al doilea argument este că mulți autori de părinți nu au proprii copii, prin urmare nu pot sfătui cu precizie părinții numai pe baza unor studii. Mulți părinți cred că fără experiența practică, nu se poate oferi o relatare exactă a instrucțiunilor parentale. 

Dar sunt la fel de mulți părinți care le aprobă din toată inima. Principalul argument pentru susținătorii acestor cărți este că părinții de astăzi își pierd capacitatea naturală de a face alegerile corecte pentru copiii lor. Fie că este vorba de droguri, de răspundere greșită sau de o copilărie dificilă, un lucru este sigur, părinții nu sunt la fel ca atunci când ei erau copii.

Cele mai citite articole

Ce spun experții? Un motiv pentru care cărțile parentale nu funcționează, ar trebui să fie refuzul ambilor părinți de a le citi și de a pune sfaturile lor în vigoare în propria lor casă. Ei susține că mulți părinți nu sunt de acord în mod constant cu privire la stilurile de parenting și își contrazic ideile celuilalt, mai ales atunci când provin dintr-o carte.

De asemenea, cărțile îți pot oferi, ca părinte, falsul sentiment că știi totul, ceea ce, pe termen lung, poate însemna că vei respinge sfaturile solide și cu adevărat eficiente. Asta include și sfaturi de la medicul vostru. 

Pe de altă parte, experții afirmă că există câteva avantaje în cărțile de parenting, dar nu atât de multe în informații. Citind îți poți arăta că ai grijă de creșterea copiilor și că ești dispus să încerci orice este nevoie pentru a o face bine. Îți poate oferi, de asemenea, sentimentul că deții controlul, mai degrabă decât un părinte care nu știe ce să facă.

Se pare că, cel mai bine, este să iei aceste cărți doar pentru sfaturi și nu ca o strategie solidă de parenting. Comunicarea dintre tine și tatăl copiilor este încurajată pentru a crea un plan de acțiune eficient și pentru a reduce stresul pe măsură ce copiii cresc și învață. 

Amintește-ți, există o mulțime de sfaturi acolo, așa că fii atenți pe care alegi să le urmezi și fă doar ceea ce ți se pare potrivit și în beneficiul copilului tău.

Cele mai citite articole

CATEGORIES
Share This