Ce presupune o analiză de business?

Ce presupune o analiză de business?

Prin definiție, analiza afacerii sau analiza de business este disciplina recunoașterii nevoilor afacerii și a soluțiilor de constatare pentru diverse probleme de afaceri. În cuvinte mai simple, este un set de sarcini și tehnici care funcționează ca o legătură între părțile interesate. Acestea îi ajută să înțeleagă structura organizației, politicile și operațiunile. De asemenea, pot recomanda soluții pentru a ajuta afacerea să își atingă obiectivele.

Analiza afacerii se referă la înțelegerea modului în care funcționează organizația dvs. pentru a-și îndeplini scopurile. Aceasta implică definirea abilităților de care are nevoie firma pentru a furniza produse părților interesate externe. Va trebui să înțelegeți modul în care obiectivele organizaționale se conectează la obiective specifice. De asemenea, va trebui să faceți un plan detaliat pentru a vă ajuta să atingeți obiectivele. În analiza afacerii dvs., veți defini modul în care interacționează părțile interesate și diferitele unități organizaționale.

Puteți efectua analize de afaceri pentru a obține o imagine de ansamblu a stării actuale a companiei dumneavoastră. S-ar putea să o utilizați și pentru a identifica nevoile afacerii dvs. Cel mai adesea, analiza este efectuată pentru a afirma și a confirma soluțiile care îndeplinesc nevoile sau obiectivele afacerii.

Analiza și sintetizarea informațiilor furnizate de grupul imens de oameni care interacționează cu firma este sarcina analiștilor de afaceri. Clienții, directorii, personalul și profesioniștii IT trimit aceste informații. Analiștii nu se concentrează doar asupra dorințelor exprimate, ci susțin nevoile reale ale părților interesate. Analistul facilitează uneori comunicarea între unitățile organizaționale.

Mai jos sunt câțiva pași pe care îi urmează în general analiștii de afaceri. Fiecare dintre pași este important pentru analiza afacerii.

  1. Orientează-te

Cele mai citite articole

Oamenii se așteaptă ca analiștii de afaceri să înceapă să contribuie la proiecte cât mai repede posibil și să aibă un impact pozitiv. Uneori, ei se implică în timp ce proiectul este în desfășurare. Este esențial să le acordați ceva timp pentru a se orienta. Acestea clarifică domeniul de aplicare, cerințele și obiectivele de afaceri. Ei petrec ceva timp pentru a colecta câteva informații de bază.

Următoarele sunt principalele responsabilități pe care le au în acest pas:

  1. Clarificarea rolului dvs. de analist de afaceri.
  2. Determinarea care sunt principalele părți interesate.
  3. Înțelegerea clară a istoriei proiectului.
  4. Înțelegerea sistemului și proceselor existente.
  5. Identificați obiectivele principale ale afacerii

Majoritatea analiștilor de afaceri încep prin definirea domeniului de aplicare. Acest lucru poate cauza probleme. Este mai eficient să înțelegeți nevoile afacerii înainte de a defini domeniul de aplicare al proiectului.

Responsabilitățile pe care le au în acest pas sunt:

  1. Descoperirea așteptărilor părților interesate primare.
  2. Fuzionarea așteptărilor conflictuale.
  3. Asigurarea faptului că obiectivele de afaceri sunt clare și realizabile.
  4. Asigurarea faptului că obiectivele de afaceri stabilesc scena pentru definirea unui domeniu.

 

 

Cele mai citite articole

CATEGORIES
Share This