Utilaje agricole – Cultivatoare si semanatori

Utilaje agricole – Cultivatoare si semanatori

Cultivatoarele sunt un tip de echipament de prelucrare a solului, a carui utilizare ajuta la arat si slabirea solului, pregatindu-l pentru plantare. Cultivatoarele pot fi folosite si daca doresti sa cureti solul de buruieni sau sa nivelezi zona. 

Avand in vedere varietatea optiunilor de performanta, poti alege utilaje agricole cu caracteristicile adecvate. Inainte de a alege echipamentul, expertii recomanda sa se determine suprafata parcelei, tipul de sol si setul optim de functii. 

Impreuna cu cultivatorul ar trebui sa cumperi piese de schimb recomandate de producator. Un set de piese de productie dovedita garanteaza o reparatie rapida si restabilire a parametrilor de functionare.

Tipuri de cultivatoare

Pe piata moderna sunt prezentate utilaje agricole precum motocultoare, utilaje agricole cu actionare manuala, echipamente cu actionare electrica, utilaje agricole de inalta tehnologie. Motocultorul este un model de cultivator modernizat cu functionalitate imbunatatita. 

Instalarea unui motor de mare putere garanteaza calitatea prelucrarii oricarui tip de sol, inclusiv cel virgin. Utilizarea atasamentelor speciale ajuta la extinderea domeniului de utilizare. Un exemplu viu: un motocultor actioneaza ca un dispozitiv de tractiune pentru transportul diferitelor tipuri de produse (balegar, iarba cosita, apa).

Ce este un cultivator electric? 

Cele mai citite articole

Acesta este un tip de echipament de prelucrare a solului cu o putere de pana la 1500 W. Alimentarea cu energie din retea limiteaza domeniul de aplicare la parcelele mici de tara. Avantajul este functionarea silentioasa si functionarea simpla. 

Spre deosebire de un motocultor electric, cultivatorul este echipat cu un motor diesel sau pe benzina.Aceasta extinde domeniul de aplicare, permitand prelucrarea suprafetelor de pana la 0,3 ha. Modelul demonstreaza calitate demonstrativa pe teren moale. Un cultivator manual este o tehnica de prelucrare a unei suprafete mici (plivirea patului, prasirea si alte tipuri de lucrari) cu pamant moale. Modelul nu este foarte solicitat, avand in vedere laboriozitatea utilizarii.

Semanatori

Tehnologia de semanat afecteaza direct calitatea si cantitatea recoltei. De aceea, utilajele pentru semanat cereale, porumb si alte culturi sunt utilizate in mod activ in tara noastra. Masinile agricole sunt folosite de ferme, companii agricole mari si pe terenurile persoanelor fizice. Fiecare fermier alege utilajele pentru semanat pe baza tehnologiilor de tratare a solului cu care lucreaza. 

Pe baza acestor tehnologii, se selecteaza tipul de semanatori. Tipurile de echipamente de semanat pot fi impartite in mai multe grupuri principale: dupa tipul de culturi pe care le seamana semanatorul, dupa tipul de cultura, conform caracteristicilor de proiectare. 

Echipamentul de semanat poate include multe elemente intermediare si auxiliare, precum: curatatoare de randuri, roti de sprijin, roti de rulare, mecanisme de insamantare etc. In mod similar, pentru fermele care lucreaza cu tehnologie minima sau tehnologie zero, au fost dezvoltate curatatori de randuri pentru orice plantatoare si complexe de semanat. Acest dispozitiv ajuta la curatarea brazdei din fata brazdarului de reziduurile vegetale, asigurand astfel insamantarea uniforma. 

Cele mai citite articole

CATEGORIES
Share This