6 greșeli pe care oamenii le fac când își renovează bucătăria

6 greșeli pe care oamenii le fac când își renovează bucătăria

Atunci când vrei să îți reamenajezi bucătăria cu scopul de a o transforma în cea pe care ai visat-o mereu, nu este deloc ușor. De la prepararea mâncării și socializarea cu familia până la oferirea unui spațiu de depozitare amplu și a unui flux de lucru practic, totul trebuie gândit cu atenție pentru a obține bucătăria perfectă. Înainte de a începe procesul de renovare, există o serie de erori pe care trebuie să le evitați dacă doriți să economisiți timp, bani și stres. Evitați aceste greșeli majore în amenajarea unei bucătării:

Blocarea căilor de acces

Când proiectați bucătăria ideală, este important să luați în considerare și planul general al locuinței dvs. Unele bucătării sunt căi de acces către alte camere din casă, astfel încât accesul trebuie să fie o prioritate. 

Dacă aveți de-a face cu un spațiu îngust în bucătărie, asigurați-vă că dulapurile nu împiedică trecerea în cameră. Corpurile de mobilier cât mai simple și unele uși de sticlă glisante sunt o modalitate excelentă de a câștiga mai mult spațiu.

Alegerea pardoselii greșite

O altă greșeală frecventă când vine vorba despre idei de amenajare a unei bucătării este alegerea unei pardoseli nepotrivite. Pentru că bucătăria este o cameră cu trafic intens, trebuie să selectați pardoseli rezistente, cu finisaj antiderapant. Materialele subțiri și ieftine nu vor rezista, mai ales atunci când suportă greutatea aparatelor grele pentru anii următori.

Ignorarea splashback-ului

Nu subestimați niciodată importanța unui panou decorativ tip splashback pentru bucatarie. Acel panou nu numai că protejează pereții și vă ajută să îndepărtați ușor murdăria când utilizați aragazul sau blatul, dar culoarea, materialul și finisajul splashback-ului vă pot ajuta să eliminați monotonia.

Alegerea varului de proastă calitate

Cele mai citite articole

Utilizarea combinațiilor de culori îndrăznețe în bucătărie poate crea un impact special. Cu toate acestea, înainte de toate este important să vă asigurați că varul pe care îl alegeți este rezistent la uzura zilnică pe care o suportă o bucătărie. Căutați var și vopseluri speciale care să fie rezistente la grăsimi și la curățarea regulată.

Organizarea locului de luat masa

Dacă proiectați o bucătărie care să se potrivească unui spațiu restrâns, nu încercați să organizați un loc de luat masa de dimensiuni mari; acest lucru vă va bloca accesul și va crea disconfort atunci când vă aflați la masă. 

În schimb, alegeți un spațiu confortabil pentru a mânca, cu scaune care se pot așeza sub masă atunci când nu sunt utilizate sau optați pentru un design de masă extensibilă, care poate fi pliată într-un bufet îngust.

Alegerea jaluzelelor greșite

Deși este important ca o bucătărie să beneficieze de lumina naturală, nu uitați să țineți cont de puterea soarelui pe tot parcursul anului și să încorporați stoluri adecvate la ferestre.

 Sau puteți opta pentru jaluzele tip rulou. O alternativă pot fi tratamentele pentru ferestre venețiene care pot bloca lumina directă a soarelui, permițând totuși luminii să intre în cameră.

Cele mai citite articole

CATEGORIES
Share This