Construcții de case pe structură metalică – Case moderne și ușoare

Construcții de case pe structură metalică – Case moderne și ușoare

Construcțiile de case pe structură metalică sunt din ce în ce mai solicitate și în țara noastră. Motivul pentru cota relativ redusă de construcții de case pe structură metalică, în comparație cu casele rezidențiale masive, este conservatorismul oamenilor și necunoașterea avantajelor noilor materiale și tehnologii. Alegerea unei opțiuni pentru o casă elegantă și modernă pe structură metalică, este de fapt o soluție destul de economică și rapidă la problema locuinței. Casele din oțel se construiesc de câteva ori mai repede decât o casă tradițională din cărămidă. În aproximativ o lună te poți muta în casa ta, pe care trebuie doar să o mobilezi după bunul tău plac.

Construcții de case pe structură metalică – Avantaje

Casele pe structură metalică sunt potrivite atât pentru clădirile anexe de până la 30 mp, cât și pentru casele cu o suprafață mare. După finalizarea proiectării, în paralel cu construcția pe structură metalică și izolația din panouri sandwich, este pregătit șantierul. Adesea structura din oțel poate fi instalată pe o podea din beton armat deja construită – garaj, podea rezidențială etc. Casa în sine este un schelet de profile îmbinate din oțel cu acoperire anticorozivă cu grinzi și coloane continue încorporate, care sunt îmbrăcate la exterior cu panouri sandwich și în interior cu gips-carton. Construită în acest fel, întreaga construcție are o rezistență mare de încărcare. Poate rezista cu ușurință la o încărcătură de zăpadă de 180 kg / mp și are o rezistență ridicată la cutremure. 

Cele mai citite articole

Odată cu introducerea noilor tehnologii în industria construcțiilor, problemele legate de coroziune și conductivitatea termică au fost rezolvate. Prin zincare sau amorsare și aplicarea unui strat special cu acoperire anticorozivă, durata de viață a structurii metalice ajunge la 100 de ani. Modulele din care sunt realizați pereții exteriori, sunt izolate termic și sunt disponibile într-o gamă largă de culori. Izolația termică a acestor clădiri se apropie de coeficientul de transfer de căldură al caselor cu consum redus de energie. În comparație cu clădirile rezidențiale unifamiliale construite din cărămizi și construcția standard cu acoperiș din lemn, casele pe structură metalică au un consum de energie cu până la 70% mai mic, pentru a menține temperaturile optime în camere în diferite anotimpuri (încălzire iarna și răcire vara).

Instalarea schelelor și pereților este ușoară, rapidă și ieftină, datorită reducerii semnificative a costurilor forței de muncă, în comparație cu construcția tradițională. Tehnologia se caracterizează prin utilizarea eficientă a materialelor și niveluri reduse de deșeuri generate de construcții. Construcțiile de case pe structură metalică pot fi demontate și mutate pe un alt teren, dacă se dorește acest lucru. Documentele necesare pentru proiectare și construcție sunt aceleași ca și pentru clădirile tradiționale masive. Sistemul modular nu limitează specialiștii în pregătirea proiectelor de case de acest tip. Aici, ca și în cazul clădirilor rezidențiale monolitice, sunt oferite proiecte standard gata făcute.

Cele mai citite articole

CATEGORIES
Share This