Fantomele trecutului din politica romaneasca

Fantomele trecutului din politica romaneasca

Liberalii reuniti ieri la Conferinta organizatiei Bucuresti a partidului, desfasurata in acelasi timp cu Conferinta Nationala a PD-L, si-au atacat dur oponentii politici si s-au aratat increzatori ca vor obtine un scor bun in capitala la alegerile din toamna. Scopul teoretic al acestei reuniuni de partid a fost deschiderea PNL catre societatea civila.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a afirmat ca PD-L a atins „o culme a ridicolului” prin motiunea simpla de saptamana aceasta, despre care afirma ca nu a avut absolut nici un temei. El a adaugat ca democrat-liberalii sunt intr-o pierdere importanta de viteza si de aceea sunt dispusi la intelegeri precum cea cu PRM. De asemenea, premierul a facut un apel catre senatori sa nu voteze modificarile aduse legii CNSAS, deoarece „nu exista informatori buni sau rai, cum nu exista nici informatori fara intentii. Lucrul acesta este stiut de milioane de romani care au trait in perioada comunista si adevarul acesta trebuie clar vazut de Senat, inclusiv de senatorii liberali”. Premierul a dat exemplul fostei colege de partid, actualmente la democrat-liberali, Mona Musca, atentionand ca este riscant ca aceasta sa primeasca un certificat de buna purtare. „Mi-e teama sa nu o propuna pe Musca la CNSAS si pe Vadim sa il puna chiar presedinte al CNSAS”, a intepat Tariceanu. In privinta campaniei liberale, prim-ministrul considera ca in Bucuresti, un scor de 20-25% este perfect realizabil, dar este necesar ca penelistii sa renunte la inhibitii si sa coboare printre bucuresteni. „Vreau sa considerati ca azi e ziua zero, avem aproape trei luni de munca asidua in care sunt convins ca la sfarsit rezultatele nu vor intarzia sa vina. Vreau sa va rog sa folositi fiecare zi pentru a castiga increderea bucurestenilor si in final votul lor”, a adaugat Tariceanu.

Stolojan de Burundi

Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a atacat la randul sau pedelistii, tinta predilecta fiind candidatul acestora la functia de premier. „Nu mai avem nevoie de fantome ale trecutului, ca Stolojan (foto). In ceea ce ma priveste, astept sa se imbolnaveasca”, a declarat Orban. „Cu Stolojan candidat, PD-L poate sa formeze guvern in Burundi sau in Congo”, a mai propus ministrul Transporturilor.

Si vicepresedintele Crin Antonescu a facut referire la candidatul pedelist, pe care il denumeste „cunoscutul economist si inotator Theodor Stolojan”. Antonescu afirma ca PNL a supravietuit pericolului de a se transforma in „partid de Stolojani mai mari sau mai mici” si considera ca plecarea acestuia a facut bine formatiunii. El a comentat si afirmatiile lui Mircea Geoana, care declarase in urma cu cateva zile ca liberalilor le tremura pantalonii in fata uninominalului. Antonescu i-a recomandat acestuia sa se preocupe de proprii nadragi si s-a intrebat ce se intampla de ajungi de la Washington (unde Geoana a fost ambasador) la Dabuleni (unde acelasi Geoana e candidat pentru parlamentare). Referindu-se la campania liberala, Antonescu a afirmat ca penelistii, spre deosebire de contracandidati, „nu vor da sarmale in parcuri si nu isi vor lansa prim-ministrul in chiloti”. El i-a felicitat pe liberali pentru ca au reusit de unii singuri ceea ce altii n-au reusit in 15 ani si a afirmat ca PNL este singurul partid autentic de dreapta.

CATEGORIES
Share This
NEWER POST