Clujul îşi face propriile reguli

Clujul îşi face propriile reguli

Arhitectul Romulus Zamfir a propus inclusiv realizarea unor chestionare pentru investitori şi dezvoltatori imobiliari pentru a se lua “pulsul” intereselor conturate în mediul privat.

Arhitectul Vasile Mitrea considerã cã refacerea PUG-ului şi, implicit, stabilirea liniilor de dezvoltare a Clujului, trebuie condiţionate de felul în care se poate plasa municipiul în competiţia cu alte oraşe din ţarã. “Trebuie stabilit care sunt atuurile şi identitatea Clujului şi în funcţie de asta sã se dezvolte oraşul, fie cã este vorba de Cluj vãzut ca centru universitar, financiar, IT, cultural. în acest moment, Clujul îşi poate stabili propriile reguli de dezvoltare şi sã se impunã la nivel naţional”, explicã Mitrea.

Concursul pentru arhitect-şef, în 2008

Iîntrebat de ZIUA de Cluj care este motivul pentru care Primãria nu scoate la concurs postul, primarul a declarat ieri cã municipalitatea a organizat un concurs acum mai bine de un an. “Am fãcut un concurs în 2006, prin primãvarã, dar nu s-a prezentat nimeni. Deocamdatã funcţia este ocupatã de doamna Ciuban (n. red.  – Corina Ciuban, directorul Direcţiei de Urbanism) pânã vom organiza o nouã procedurã”, a spus Boc. El a adãugat cã pentru concurs are nevoie de acordul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, acord pe care Primãria l-a solicitat deja.

Intâlnire grăbită

Prima dezbatere publicã pe marginea proiectului de actualizarea a PUG-ului a durat mai puţin de douã ore. Primarul a închis şedinţa dupã aproximativ o orã şi 45 de minute, chiar dacã mai mulţi participanţi au vrut sã ia cuvântul, pentru a-şi spune punctul de vedere. “E doar o întâlnire de principiu, vor mai fi câteva zeci pe parcursul acestui demers”, i-a liniştit Boc pe cei care au vrut sã ia cuvântul şi nu au reuşit.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

CATEGORIES
Share This