Circulaţie, zone de dezvoltare şi spaţii verzi

Circulaţie, zone de dezvoltare şi spaţii verzi

Conform primelor estimãri, tema PUG va fi gata în primãvara sau vara anului viitor. Dupã acest pas, Primãria va organiza o licitaţie, în urma cãreia va stabili cine va realiza noul plan urbanistic al oraşului.

Acest demers va dura cel puţin un an, timp în care Primãria se va ghida dupã vechile reguli, iar Planurile Urbanistice Zonale vor modifica regulile din mers. Comparativ, PUG-ul actual a fost realizat în mai bine de doi ani; primele discuţii au început în 1997, iar actualizarea propriu-zisã a fost fãcutã abia în 1999.

“Existã şi varianta ca firma care realizeazã PUG-ul sã predea Primãriei documentul etapizat. Primãria poate cere studierea cu prioritate a unor zone care, sã zicem, pot fi considerate prioritate”, a mai declarat Ţigãnaş.

Direcţia de Urbanism a Primãriei a identificat principalele probleme ce trebuie rezolvate prin noul plan urbanistic, urmând sã primeascã şi alte sugestii din partea arhitecţilor şi a altor specialişti în domeniu. “Trebuie în primul rând sã corelãm studiul de circulaţie cu noul PUG şi sã stabilim clar zonele de dezvoltare ale oraşului. în acelaşi timp, ne intereseazã sã delimitãm zonele de case, pentru a nu mai lãsa acolo sã se construiascã nimic”, a spus în deschiderea dezbaterii primarul Clujului, Emil Boc. în acelaşi timp, edilul a accentuat necesitatea delimitãrii clare a zonelor verzi, precum Fãget şi Hoia, şi viitorul lor în contextul dezvoltãrii inevitabile a Clujului.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

CATEGORIES
Share This