Asta D.A. lupta politica

Asta D.A. lupta politica

Castigatorii alegerilor din 2004 s-au lansat in cursa din 2008 prin atacuri reciproce si ironii de scoala profesionala

Liderii PD-L si PNL s-au atacat unii pe altii, in conferintele concomitente de ieri. Prezentarea candidatului pedelist Theodor Stolojan s-a transformat intr-un prilej de sarje impotriva actualului premier, Emil Boc spunand bancuri cu Tariceanu. Nici liberalii nu s-au lasat mai prejos, presedintele partidului Calin Popescu Tariceanu considerand ca disperarea ii impinge pe pedelisti la aliante precum cea cu PRM. „Romania trebuie sa se schimbe. Nesimtirea, aroganta si smecherii trebuie sa plece”, a spus Emil Boc. „In timp ce noi ne ocupam de a guverna tara, ce face PD-L? Circ, asa cum a facut de patru ani de zile”, raspunde Tariceanu.

Cele mai citite articole

Pedelistii au preferat sa-l arunce singur in lupta pe Theodor Stolojan, prezentandu-l ieri pe acesta in fata celor prezenti la Conferinta Nationala drept candidat la functia de premier. Pentru ca au existat divergente in privinta numelor vehiculate pentru formarea posibilului Guvern, conducerea PD-L a apelat la un artificiu anuntand prin Emil Boc faptul ca nimeni nu are o functie prestabilita in viitorul Cabinet, ocupantii impunandu-se prin perfomante.

Singurul anunt explicit a fost cel legat de sustinerea clara pentru fotoliul de la Justitie al Monicai Macovei, care se pare a acceptat oferta. In prezenta celor aproximativ 5.000 de pedelisti, Emil Boc a lansat un bilant politic in roz, anuntand ca partidul sau a castigat la ultimele alegeri tot ce se putea. Boc a prezentat cifre, proiecte si strategii pe care pedelistii le-au insumat intr-un program de guvernare. Liderul PD-L a avut grija sa-i ironizeze pe Geoana si Tariceanu: „Stiti ce deosebire este intre Mircea Geoana si Calin Popescu Tariceanu? Raspuns: Nici una. Dar stiti care este asemanarea dintre cei doi? Nici unul nu va ajunge premier”, a incheiat Boc, in aplauzele salii. El a incercat sa dreaga busuiocul ultimelor zile atacand PRM-ul lui Vadim Tudor.

Asa se numeste programul de guvernare, acesta fiind si sloganul de campanie al pedelistilor in care obiectivul strategic fundamental al partidului pe termen lung este un standard de viata european pentru cetateni. Pentru a se ajunge la un astfel de standard, pedelistii promit ca in urmatorii patru ani romanul va avea un salariu mediu lunar de 905 euro si o pensie medie lunara de 405 euro. Stolojan a mai promis si ca Guvernul portocaliu va face 835 de kilometri de autostrada. Pedelistii au prezentat si cele zece directii strategice ale guvernarii portocalii pentru perioada 2009-2012, insa una dintre cele mai importante a fost pozitionata abia pe penultimul loc – eficientizarea luptei anti-coruptie si accelerarea reformei in justitie. Stolojan a incheiat discursul cu un indemn: „Pe 30 noiembrie, votati pentru o noua guvernare, pentru o buna guvernare. Pe 30 noiembrie, votati PD-L”.

Cele mai citite articole

CATEGORIES
Share This