Avantajele corpurilor de iluminat cu LED – ce aduc diferit şi ce avantaje oferă sănătăţii?

Avantajele corpurilor de iluminat cu LED – ce aduc diferit şi ce avantaje oferă sănătăţii?

Din ce în ce mai mulţi români aleg varianta modernă a unor corpuri de iluminat în Afumaţi cu LED economice. Becurile cu LED aplicate corpurilor de iluminat tradiţionale şi moderne înlocuiesc becurile clasice şi pe cele cu halogen, dar şi pe cele compact-fluorescente din mai multe puncte de vedere, fiind eficiente, sigure şi economice. Lumina atinge intensitatea maximă instantaneu, fără a fi necesar un timp de încălzire, este plăcută ochiului, nu se încălzesc, nu conţin mercur şi consumă foarte puţină energie. Dezvoltate în anii 1960, becurile cu LED au fost dezvoltate de-a lungul timpului şi au devenit varianta cea mai des utilizată în gospodarii, dar şi în iluminatul comercial şi industrial.

Avantaje ale alegerii corpurilor de iluminat cu LED

La momentul actual, pe piaţa există corpuri de iluminat cu becuri incandescente, fluorescente, cu halogen sau becuri LED. Tehnologia LED este din ce în ce mai preferată de către proprietari, nu doar datorită eficienţei energetice, ci şi pentru celelalte avantaje demne de menţionat:

  • posibilitatea reglării fluxului luminos şi a intensităţii luminii, astfel încât se poate trece uşor de la lumina pentru citit la lumina unui bec de veghe;
  • intensitatea luminoasă este stabilă pe toată durata de viaţă a becului;
  • o durată de viaţă foarte mare, comparativ cu durata de viaţă a becurilor cu halogen sau clasice, cele cu LED se înlocuiesc mult mai rar şi reprezintă o investiţie pe termen lung;
  • posibilitatea de a înlocui becurile clasice foarte uşor;
  • posibilitatea de a alege corpuri de iluminat cu LED cu diferite forme de lumină, de la cea caldă, la lumina albă rece, cea caldă fiind plăcută ochiului, relaxanta şi intimă, în timp ce lumina rece este energizanta, stimulanta şi permite observarea detaliilor;
  • aprinderea instantanee;
  • crearea confortului vizual şi a unei stări de bine;
  • încadrarea în orice tip de cameră;
  • efecte benefice asupra vederii.

Aplicaţii casnice, industriale şi comerciale ale luminilor LED

Becurile cu LED se găsesc pe piaţa sub diferite forme, precum forma clasică, tip lumânare, lustra, spot, reflector, capsula sau în forme tubulare şi liniare care se potrivesc în cele mai bine în majoritatea corpurilor de iluminat din fiecare cameră a casei.

Cele mai citite articole

Aşadar, există soluţii de iluminat cu LED integrat sub formă de lustre, aplice sau lampadare, ori chiar benzi luminoase de interior şi stâlpi de grădină de exterior. Mai nou, sistemele de iluminat inteligent sunt alcătuite din mai multe becuri LED sau corpuri de iluminat conectate  wireless.

În aplicaţiile comerciale şi industriale, tehnologia LED este o soluţie aleasă din ce în ce mai des pentru iluminatul stradal şi industrial, precum şi pentru iluminatul arhitectural, pentru a aduce lumina de calitate inclusiv în spitale, birouri şi spaţii comerciale.

Cele mai des folosite aplicaţii pentru casa sunt aplicele cu LED, având o durată de viaţă îndelungată, nu conţin metale periculoase şi nu se încălzesc, nu necesită o îngrijire specială pe durata funcţionarii şi nu emit radiaţii ultraviolete.

Cele mai citite articole

CATEGORIES
Share This