Ce înseamnă frenectomie laser pentru copii?

Ce înseamnă frenectomie laser pentru copii?

Ce înseamnă frenectomie laser pentru copii?

Dacă copilul tău are probleme cu pronunția, atunci este posibil ca frenul limbii să fie scurt. Ortodontiștii și logopezii prescriu foarte des frenectomie laser pentru copii.  În stomatologia pediatrică Excedent,  în locul bisturiului tradițional, se oferă o procedură fără sânge, rapidă și nedureroasă pentru tăierea frenulului limbii și a buzelor, cu laser.

De ce este necesară această frenectomia?

Uită-te în gura copilului tău și vei vedea că primul fren conectează gingia la buza superioară, al doilea buza inferioară și al treilea este situat sub limbă. Operația este necesară deoarece formează mușcătura, frenul este responsabil pentru munca unor mușchi faciali, pentru procesul de mestecat și pentru claritatea pronunției.

Dacă copilul are un fren gros și scurt al buzei, atunci când mănâncă sau vorbește, gingiile sunt rănite, apare inflamația cronică a gingiilor, aportul de sânge este întrerupt și toate acestea pot duce la mobilitatea dinților din față și la apariția unui decalaj (diastem) între ei. Un defect al frenului provoacă tulburări de vorbire, aport de alimente, boli ale cavității bucale și a dinților. Există, de asemenea, un factor estetic. Prin urmare, defectul trebuie eliminat cât mai curând posibil. Totuși, nu este vorba nici măcar de estetică, deși acest lucru este important. O astfel de fixare a frenului împiedică creșterea corectă a dinților, îi rănește și poate duce la parodontită. 

Când trebuie efectuată intervenția?

Dacă există dificultăți în pronunție, este recomandabil să se efectueze  frenectomia laser la vârsta de 3-4 ani. Dacă trebuie să fie eliminat golul (diastema), atunci vârsta optimă este de 7 sau 8 ani, când au apărut toți dinții frontali ai mușcăturii permanente. Dacă frenul duce la leziuni cronice ale gingiei, tratamentul se efectuează după doi ani.

Fren scurt al limbii la nou-născuți 

Un fren scurt al limbii este o patologie destul de frecventă la copii, despre care mamele pot auzi chiar și în maternitate. Care este normalitatea frenului? Un nou-născut are un fren de aproximativ 8 mm. La un an și jumătate, de aproximativ 16 mm și doar un logoped va putea determina patologia. Semnele prin care se determină necesitatea de a efectua frenectomie laser pentru copii, sunt frenul scurt, bebelușul obosește când este hrănit, astfel încât trebuie hrănit de mai multe ori, atunci când suge de la sân, copilul este nervos, capricios, bebelușii nu iau bine în greutate, bebelușul mușcă sânul în timp ce se hrănește.

Frenectomia cu laser pentru copii este o operație în care frenul este tăiat cu laser. În trecut operația era efectuată cu un bisturiu sau foarfece medical. Prin urmare, dacă în maternitate ți s-a spus că bebelușul are nevoie de frenectomie laser, poți merge la clinica de stomatologică de pediatrie Excedent. La vârsta de 2 până la 8 săptămâni, când frenul este încă plastic, medicii stomatologi vor putea efectua o intervenție cu laser asupra frenului, operație care durează foarte puțin și nu este dureroasă, iar vindecarea durează foarte puțin.

CATEGORIES
Share This