Ce sa vizitezi in Creta – cel mai bun sfat

Ce sa vizitezi in Creta – cel mai bun sfat

Creta este una dintre acele destinatii cunoscute pentru hotelurile sale grandioase de 5 stele, apele turcoaz si clima blanda… Dar ar fi foarte simplist sa ne limitam la aceasta imagine. Intr-adevar, aceasta mica insula mediteraneana este leaganul miturilor fondatoare, este puternica intr-o cultura si un stil de viata care au trecut prin generatii si ofera, de asemenea, sute de peisaje uluitoare. Prin urmare, te invit sa iesi din drumurile batute, sa descoperi aceste multiple comori cretane…

Calatorind in Creta

Mica insula carismatica de 8336 km2, Creta este a cincea insula ca marime din Marea Mediterana, dupa Sicilia, Sardinia, Cipru si Corsica. Este atasata Greciei din 1913, dar, in ciuda acestui fapt, a reusit sa pastreze o identitate puternica care a facut-o cu adevarat unica. Populatia cretana, care se ridica la aproximativ 625.000 de locuitori, este raspandita pe intreaga insula, si in special pe coaste. In afara de Heraklion, in Creta exista putine orase mari: mai degraba micile sate de pescari sunt in centrul atentiei, ceea ce face insula si mai atragatoare! Un motiv in plus de a alege un charter Creta.

Da, dar de ce sa mergi in Creta? Iata trei motive excelente: 

Pentru a merge la intalnire cu zeii greci

Un loc de intalnire de neratat pentru iubitorii de mitologie, Creta este un veritabil leagan al miturilor fondatoare. Supranumita si „Insula zeilor”, Creta este, conform mitologiei greci, locul de nastere al lui Zeus, zeul grec suprem. Legenda spune ca Rhea, mama lui Zeus, si-a luat fiul in varful Muntelui Ida si a ascuns-o pentru a-l proteja de apetitul tatalui sau Cronos. Evident, aceste mituri fondatoare dau insulei un aspect mistic care o fac unica si atrage pasionatii de mitologie din intreaga lume.

Pentru fauna, flora si peisaje unice

Aceasta mica insula muntoasa este un loc inevitabil pentru iubitorii de natura. Caracterizat prin ariditatea sa, gazduieste o fauna si o flora diversa, dintre care unele specii nu exista nicaieri altundeva (cum ar fi faimoasa capra salbatica: Krikri). Cu trei lanturi muntoase (inclusiv de neratat Muntii Albi), trei sateliti (cum ar fi adorabila insula Chrissi), o multitudine de plaje, precum si numeroase pesteri, chei si platouri presarate cu maslini: Creta este bogata in geografie si unica. Peisaje din lume care chiar merita ocolul!

Desi a devenit foarte turistica, aceasta mica insula a reusit sa se pastreze de turismul de masa si sa pastreze o parte din natura prin introducerea unui turism inteligent! 

Pentru a descoperi o noua cultura

Desi a fost una dintre cele treisprezece periferii ale Greciei din 1913, Creta are propria sa cultura, propriile traditii si propria identitate. Vreau sa insist asupra acestui punct pentru ca majoritatea hotelurilor de lux cretane se multumesc sa prezinte turistilor cultura greaca, cu tzatziki, sirtaki si ouzo, fara a diferentia cultura cretana. In primul rand, cretanii se deosebesc de greci prin limba lor: dialectul cretan. Creta se remarca si de sora sa mare greceasca prin muzica, dansurile (pendozalis-ul, de exemplu) si cantecele sale, care sunt specifice insulei. Si in ceea ce priveste mancarea, Creta este total diferita.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

CATEGORIES
Share This