Cum sa gasesti camere ascunse cu un detector camere

Cum sa gasesti camere ascunse cu un detector camere

Simti ca cineva te urmareste sau simti ca cineva te spioneaza cu adevarat si iti incalca intimitatea. Esti intr-un hotel si iti faci griji ca cineva ar putea inregistra momente intime din viata ta? Atunci ai nevoie de un detector camere

Odata cu dezvoltarea tehnologiei, echipamentele de spionaj au devenit extrem de accesibile si in dimensiuni minime. De exemplu, un dispozitiv de interceptare poate masura 35x20x2 mm si poate inregistra video, audio si este activat/dezactivat de la distanta. Si acesta este doar un exemplu, deoarece camerele ascunse pot fi plasate intr-o varietate de obiecte si pot fi si mai mici ca forma. 

De fapt, nu exista nimic care sa nu poata fi modificat pentru a te inregistra fara stirea ta: ceasuri cu alarma, unitati flash, ceasuri de masa, telecomenzi pentru masini si orice altceva la care nu te-ai putea gandi gandi. Pentru a descoperi camerele spion amplasate in casa ta, la birou, in masina poti utiliza un detector pentru a detecta camerele wireless ascunse.

Cum sa utilizezi un detector camere?

Detectorul de semnal RF (Radiofrecventa) poate verifica si detecta rapid prezenta camerelor ascunse care transmit wireless din camera in care te afli. Exista diferite tipuri de detectoare camere, asa ca trebuie sa te asiguri ca il utilizezi pe cel potrivit pentru cazul tau, de exemplu, unul care detecteaza frecventele in care transmit camerele wireless – 900 MHz, 1,2 GHz, 2,4 GHz si 5,8 GHz. 

Cand utilizezi detectorul, ar trebui sa indepartezi orice sursa de semnal si sa scanezi incet absolut fiecare parte a camerei cu detectorul camere spion. De asemenea, cand gasesti o sursa de semnal, ar trebui sa te asiguri ca nu este doar un router wifi uitat. 

Cele mai citite articole

Spre deosebire de detectoarele de semnal, exista si detectoare care iti permit sa vezi lentilele camerelor ascunse. Sunt utile in special pentru detectarea camerelor ascunse care functioneaza autonom si nu emit semnal. 

In practica, dispozitivul are o sticla rosie speciala si diode care lumineaza cu o lumina speciala, asa ca atunci cand te uiti prin el este foarte usor sa vezi lentila camerei ascunse, cu exceptia cazului in care, bineinteles, este plasata in spatele sticlei groase sau a plasticului transparent. 

Indiferent cat de curata este o camera, este normal sa se acumuleze praf in ea pentru o perioada scurta de timp. Cand cineva intra in camera fara autorizatie si instaleaza echipamente de supraveghere, poate lasa urme ale prezentei sale. 

Pentru a face acest lucru, verifica incaperea pentru urme de praf acumulate pe diverse obiecte, daca exista tencuiala sau vopsea cazuta de pe oricare dintre pereti, daca exista vreo manipulare in corpurile de iluminat. 

Si cel mai important, sa stii de unde sa incepi, pune-te in locul unui potential spion si gandeste-te cum ai monta camera sau unde ai pune dispozitivul de interceptare pentru a inregistra sau auzi cel mai bine ceea ce vrei sa inregistrezi si sa auzi.

Cele mai citite articole

CATEGORIES
Share This