Descoperă simbolistica purtării inelelor

Descoperă simbolistica purtării inelelor

Încă din cele mai vechi timpuri, bijuteriile au comunicat multe despre o persoană, atât în privința personalității sale, a stilului, dar și a statutului social. Inelele sunt mai mult decât niște podoabe menite să accesorizeze o ținută, ele prezintă anumite semnificații, în funcție de degetul pe care sunt purtate.

Ce spune despre un om felul în care poartă inelele

Unul dintre cele mai cunoscute simboluri în purtarea inelului este cel al legământului de credință, unitate și dragoste, ce este inspirat de un inel de logodnă sau de o verighetă purtată pe inelar. Se spune că oamenii pot atrage și un anumit tip de energie în funcție de degetul pe care poartă acest accesoriu. 

  • Degetul mare – în trecut inelele purtate pe degetul mare indicau statutul unei persoane și puterea pe care o deținea acesta în societate. Din acest motiv, în prezent inelele purtate în acest fel reprezintă o dovadă a stimei de sine crescute.
  • Arătătorul – de-a lungul timpului, pentru evrei, degetul arătător de la mâna stângă a fost rezervat cununiei, așa cum, la celelalte persoane simbolul se aplica degetului inelar. Evreii consideră că arătătorul nu poate rămâne neremarcat. În acest sens, partenerii de cuplu trebuie să-și arate statutul de persoană căsătorită la orice ocazie. Stiliștii recomandă ca anumite inele de aur voluminoase sau statement să fie poziționate pe arătător, luând de asemenea în considerare vizibilitatea și importanța acestuia.
  • Degetul mijlociu – acesta este în strânsă legătură cu Saturn și marchează echilibrul, având în vedere că se află în centru. De aici și celelalte semnificații ale sale, legate de identitate personală, calități, trăsături sau dorințe.
  • Inelarul – degetul inelar stâng este considerat, în majoritatea zonelor de pe Glob, ca fiind rezervat verighetelor și inelelor de logodnă, prin prisma asocierii cu dragostea și stabilitatea emoțională. Această tradiție ar proveni de la romani, aceștia considerând că vena amoris pornește de la acest deget și ajunge direct la inimă.
  • Degetul mic – inelele care sunt poziționate pe degetul mic atrag creativitatea, dar și sporesc abilitățile de comunicare, fiind considerat ca o extensie a lui Mercur, în relație cu inteligența sau persuasiunea. În trecut, bărbații căsătoriți purtau două inele pe degetul mic de la mâna stângă, dar tradiția nu mai este păstrată în prezent. Acum femeile poartă un inel pe acest deget.

În concluzie, chiar dacă în ziua de astăzi multe dintre simbolurile străvechi asociate modului în care sunt purtate inelelor s-au pierdut, pentru mulți oameni încă este relevant degetul pe care își poartă aceste bijuterii de aur. În funcție de purtarea lor, ei pot transmite informații despre personalitatea și calitățile pe care le dețin.

CATEGORIES
Share This