Hidroizolatia: cate tipuri exista si pe baza caror criterii se diferentiaza? Iata ce spun specialistii anului 2022!

Hidroizolatia: cate tipuri exista si pe baza caror criterii se diferentiaza? Iata ce spun specialistii anului 2022!

Foarte multi oameni acorda o atentie deosebita atunci cand vine vorba de sanatatea locuintei in care traiesc, fapt care-i determina pe proprietari sa ia toate masurile necesare pentru ca respectiva constructie sa poata rezista in fata potentialelor probleme care ar putea aparea. Prin urmare, nu este de mirare faptul ca asa numita hidroizolatie a ajuns sa se situeze in topul lucrarilor de care orice cladire trebuie sa dispuna pentru a-si pastra integritatea in fata trecerii timpului.

Hidroizolatia: in functie de ce criterii este clasificata?

Conform informatiilor de specialitate, tipul de hidroizolatie aplicat poate ajunge sa varieze considerabil, in functie de necesitatile si preferintele fiecarei persoane in parte. Prin urmare, daca sunt necesare servicii de hidroizolatii terase, de exemplu, este important sa se cunoasca care sunt alternativele disponibile pe piata. Asadar, tipul de hidroizolatie poate ajunge sa varieze considerabil in functie de:

Locul aplicarii

Atunci cand o persoana are nevoie sa obtina o hidroizolatie, este important sa se stabileasca daca lucrarea respectiva va fi interioara sau exterioara, produsele utilizate ajungand sa varieze in functie de acest aspect.

Momentul aplicarii

Cele mai citite articole

Cel de-al doilea criteriu in functie de care hidroizolatiile pot ajunge sa se diferentieze consta in momentul in care se doreste practicarea unei astfel de lucrari. Mai exact, exista anumite lucrari de hidroizolatie care se pot realiza, de exemplu, doar in cadrul procesului de construire a cladirii respective, cunoscute sub denumirea de hidroizolatii primare. Hidroizolatiile secundare sunt cele care vor fi aplicate dupa o anumita perioada de timp de la construirea cladirii, de obicei in situatiile in care lucrarea primara nu-si mai poate indeplini functiile de protectie.

Rezistenta

  • hidroizolatie rezistenta la presiunea pozitiva a apei. Aceasta este utilizata de regula in situatiile in care deasupra se regaseste panza freatica, lucrarea urmand sa fie aplicata la exteriorul fundatiei si a subsolului.
  • hidroizolatie rezistenta la presiunea negativa a apei. Aceasta lucrare este recomandata pentru locuintele situate in zone cu precipitatii atmosferice ridicate, presiunea apei fiind una mai joasa.

 

In concluzie, hidroizolatiile pot ajunge sa se diferentieze in functie de cele 3 criterii mentionate pe parcursul articolului, tipul de lucrare urmand sa fie ales pe baza proprietatilor fiecarei lucrari in parte.

Cele mai citite articole

CATEGORIES
Share This