Pasii principali de preparare a unui ostropel de pui delicios

Pasii principali de preparare a unui ostropel de pui delicios

Masele in familie pot sa insemne clipe de relaxare si de savurare a unor preparate delicioase. Printre preparatele regasite des la mesele romanilor, se afla ostropelul de pui. Un ostropel de pui bine gatit contine carne de pui LaProvincia. Aici puii sunt crescuti la sol si hraniti cu nutret din porumb romanesc, daruind o carne care are nutrientii necesari pentru consum. Pe site-ul LaProvincia puteti gasi retete vechi si noi ale preparatelor voastre preferate din carne de pui. Iata pasii principali de preparare a unui ostropel de pui delicios, pe care sa il adore fiecare membru al familiei:

  1. Pregatirea ingredientelor necesare

Orice reteta incepe cu pregatirea ingredientelor. Acestea trebuie sa fie curatate, taiate, asezate in ordinea in care vor fi folosite. De la curatarea si tocarea unei cepe mari si pana la pregatirea unui vin alb, totul inseamna pregatire pentru ceea ce se va face. Pentru a urma reteta LaProvincia trebuie sa folositi 7 copanele de pui cu os si piele LaProvincia. Acestea sunt pregatite prin tapare cu un servetel, care sa le usuce pentru a putea sa fie ulterior prajite. Tot in aceasta etapa se incalzeste zeama de la supa de pui si se pune deoparte si apa calda, necesare pentru pasii ulteriori.

  1. Pasul 2 presupune pregatirea rosiilor

Rosiile sunt foarte importante pentru pregatirea unui ostropel de pui. De aceea sunt curatate rosiile de coaja daca sunt folosite cele proaspete. Se pot utiliza insa si rosii din conserva. Rosiile proaspete se prajesc, se racesc, apoi se decojesc. Se pot trece si prin blender pentru a avea consistenta uniforma. Pentru mai multe detalii legate de cantitati si timp, puteti consulta site-ul LaProvincia.

  1. Prajirea ingredientelor

Aceasta este etapa in care se prajesc pulpele de pui si in care se pun si alte ingrediente. Ceapa, usturoiul si vinul alb sunt pe rand amestecate in tigaie, la intervale de timp corespunzatoare. Astfel se face baza mancarii.

  1. Prepararea ostropelului prin fierbere

Cele mai citite articole

Ultimul pas este fierberea. Acum toate ingredientele sunt puse la fiert: baza ce presupune pulpele prajite, supa de pui, apa si rosiile. Aici sunt adaugate si toate mirodeniile care dau aceasta aroma specifica ostropelului de pui. Unele dintre acestea sunt sarea, piperul, dafinul, patrunjelui, usturoiul, cimbrul. Se adauga dupa reteta sau dupa gust. Mai multe detalii, puteti afla pe pagina LaProvincia.

Asadar, ostropelul de pui este apreciat de catre toti cei care adora carnea de pui. Este un preparat delicios, cu aroma puternica, cu ingrediente proaspete si de calitate. Ostropelul poate sa fie servit alaturi de vin si alte bauturi, adaugand o nota de calitate intregii experiente culinare.

De asemenea, pentru un stil de viata sanatos, puteti opta si pentru pui vegetarian.

 

Cele mai citite articole

CATEGORIE:
Distribuie

Comentarii

Wordpress (0)
Disqus ( )