Rechizite scolare de calitate pentru scolarul tau

Rechizite scolare de calitate pentru scolarul tau

Rechizite scolare de calitate pentru scolarul tau

1 septembrie este o zi solemna si in acelasi timp interesanta pentru un elev de clasa I. De obicei, aceasta data este precedata de excursii lungi la cumparaturi, conversatii cu parinti mai experimentati – si totul doar pentru a afla de ce are nevoie un elev de clasa intai in primul sau an scolar. Pentru a-ti usura viata si a disipa panica, iata cum arata lista de rechizite scolare pentru cei mai mici elevi. Nu iti face griji daca vei cumpara ceva in plus – poate ca unele rechizite scolare vor fi necesare in clasa a doua.

Penarul si continutul acesteia

Inainte de a cumpara rechizite scolare, gandeste-te si la modul cum vor fi depozitate. Exista mai multe tipuri de penare, cu un singur compartiment sau cu mai multe compartimente si cu benzi elastice speciale pentru fixarea creioanelor, pixurilor, riglelor etc. Desigur, cel mai simplu mod pentru un copil este sa arunce totul intr-un penar la gramada, cel mult, impartind totul in doua compartimente. Dar daca vrei sa-ti inveti copilul sa se disciplineze si sa se invete sa puna totul la locul lui, nu ezita sa cumperi un penar cu compartimente speciale.

Ce poti pune intr-un penar?

2-3 creioane simple. De preferinta, cu diferite optiuni de rigiditate, si este mai bine sa nu le iei pe cele mecanice. 2 pixuri albastre, 1 verde, 1 rosu. Este bine daca sunt cu tampoane de cauciuc pentru a preveni formarea bataturilor pe degetele copiilor.

2 rigle (15 cm si 20 cm). Aici este mai bine sa alegi rigle din lemn, deoarece sunt realizate din material natural, mai putin traumatizante, mai putin probabil sa se rupa.

Radiera. Alege produse moi, de preferinta in nuante deschise, care sa nu lase urme pe hartie si sa stearga usor creionul.

Ascutitoare. Pentru scoala, alege ascutitori mici cu un recipient pentru colectarea aschiilor.

Lista articolelor de rechizite scolare nu se termina aici, asa ca sa trecem la urmatoarea parte a lucrurilor de care un elev de clasa intai va avea nevoie de la 1 septembrie. Probabil primul lucru pe care trebuie sa-l cumperi pentru un viitor elev este un set de caiete. 

Daca copiii ar merge singuri la scoala, desigur, s-ar concentra doar pe coperti, alegandu-le pe cele mai colorate. Dar recomandarile profesorilor si pediatrilor se rezuma la faptul ca este mai bine sa se faca fara desene stralucitoare si ilustratii care distrag atentia. Husele sunt o parte indispensabila a rechizitelor scolare pentru viitorul student. 

Cu ajutorul lor, poti prelungi durata de viata a caietelor, agendelor, poti proteja manualele de deteriorarea mecanica, udarea cu apa etc. Aici trebuie sa acorzi atentie densitatii produsului, calitatii lipirii si lipirii marginilor. Copertile pot fi colorate, transparente, mate.

CATEGORIES
Share This