Principalele greseli in alegerea unei pompe submersibile de apa

Principalele greseli in alegerea unei pompe submersibile de apa

Exista numeroase gospodarii, cu precadere in mediul rural, unde apa curenta nu este disponibila. In acest context este nevoie de gasirea unei solutii alternative pentru furnizarea apei in cadrul gospodariei. Dincolo de furnizarea apei in gospodarie, exista situatii in care este nevoie de furnizarea apei pentru irigatii, in domeniul industrial sau pentru diferite amplasamente civile. In momentul in care este nevoie de scoaterea apei de la adancimi mari si foarte mari este recomandat sa folosim o astfel de pompa submersibila.

Oferta de astfel de pompe submersibile de apa este una foarte numeroasa si foarte diversificata atat in privinta modelelor si a tipurilor de astfel de echipamente, cat si prin prisma numarului de producatori pompe submersibile. Tocmai de aceea este important de avut in vedere care sunt principalele greseli pe care trebuie sa le evitam atunci cand avem nevoie de o astfel de pompa submersibila pentru furnizarea apei.

  1. Caracteristici si specificatii nepotrivite pentru utilizare

O prima greseala pe care trebuie neaparat sa o eviti atunci cand ai luat decizia de a investi intr-o pompa submersibila de apa este aceea de a cumpara un model sau un tip de astfel de echipament care nu corespunde nevoilor tale de utilizare. In acest sens este important sa te asiguri ca vei investi intr-o pompa de apa care sa asigura debitul si presiunea optima pentru punctul de consum, dar si in acea pompa de apa care sa functioneze un timp indelungat fara a necesita vreo interventie.

2. Montarea pompelor de apa pe cont propriu

Chiar daca astazi exista numeroase informatii in mediul online cu privire la o multitudine de lucruri, atunci cand ai luat decizia de a investi intr-o pompa submersibila de apa este recomandat sa apelezi la serviciile unei firme specializate in comercializarea si montarea acestor echipamente. In caz contrar exista riscul sa montezi pompa de apa gresit, iar acest lucru sa duca la aparitia defectiunilor ulterioare la nivelul pompei de apa. Vezi defectiuni pompe submersibile. 

Cele mai citite articole

3. Investitia in pompe submersibile ieftine

Tot in randul erorilor pe care le poti face atunci cand ai luat decizia de a cumpara o pompa submersibila de apa este sa investesti in cele mai ieftine modele de pompe de pe piata. Avand in vedere ca vorbim despre un echipament folosit in conditii foarte dure, este recomandat sa eviti pompele submersibile cele mai ieftine si sa alegi in primul rand calitatea acestor echipamente.

4. Investitia in brand-uri necunoscute

O alta greseala in alegerea unei pompe submersibile de apa este sa investesti intr-o pompa a unui producator necunoscut. Pentru a te asigura ca faci alegerea cea mai buna in domeniul pompelor submersibile de apa, este recomandat sa alegi unul dintre cele mai renumite brand-uri in acest domeniu. Dintre acesti producatori pompe submersibile sau pompa apa murdara putem aminti nume precum Saer, Fb Pompe, Speroni, Calpeda, Nocchi, Wilo, Grundfos, Pedrollo sau BBC Elettropompe.

Pentru informatii detaliate privind alegerea celei mai bune pompe submersibile de apa si pentru o multitudine de modele de astfel de echipamente te invitam pe www.hidropompe.ro.

Cele mai citite articole

CATEGORIES
Share This