5 sfaturi de experți care te vor ajuta să găsești un constructor de încredere

5 sfaturi de experți care te vor ajuta să găsești un constructor de încredere

5 sfaturi de experți care te vor ajuta să găsești un constructor de încredere

Construirea unei case noi sau renovarea majoră a acesteia este o problemă importantă și ai nevoie de un constructor în care să ai încredere. Iată câteva sfaturi cu ajutorul cărora vei găsi persoana potrivită pentru proiectul tău.

Alegerea unui constructor este ca și cum ai începe o nouă relație. Amândoi trebuie să fiți sinceri și deschiși de la început pentru ca relația să funcționeze. Dacă petreci ceva timp găsind constructorul potrivit pentru tine, te vei pregăti pe tine și constructorul pentru o relație de succes pentru acest proiect și poate chiar și pentru altele.

Obține recomandări și întreabă

Recomandările spuse din gură în gură sunt o modalitate excelentă de a găsi un constructor cu experiență. Întreabă familia, prietenii, colegii de muncă și nu uita de arhitectul tău (dacă ai unul) și de alți comercianți. Este recomandat să discuți și să întâlnești cel puțin trei constructori și să primești informații de la ei pe care să le poți compara.

Întreabă-i dacă poți vorbi cu unii dintre ceilalți clienți ai lor. Când vei face acest lucru, nu întreba doar despre rezultatul final, ci și cum a fost să lucreze cu constructorul pe tot parcursul construcției, de exemplu, cum a fost comunicarea lor? Ce s-a întâmplat când ceva nu a funcționat bine (ceea ce se va întâmpla) sau când nu au fost de acord cu constructorul lor?

Pune multe întrebări

Nu îți fie teamă să pui constructorului o mulțime de întrebări. Aceasta este șansa ta de a afla cât de multe poți. La urma urmei, acesta este începutul relației, așa că vrei să îl cunoști pentru a vedea dacă este potrivit pentru tine. Trebuie să știi lucruri precum, de cât timp este în afaceri? Face o mulțime de proiecte care au aceeași dimensiune și tip ca proiectul tău? Cât va dura totul? Cum va funcționa procesul de comunicare?  

De asemenea, constructorul ar trebui să îți pună multe întrebări, deoarece trebuie să te cunoască pe tine și proiectul tău și să înțeleagă care sunt așteptările tale. Este o idee bună să fii clar cu privire la ceea ce este important pentru tine atunci când vine vorba de clădirea sau proiectul tău de renovare, astfel încât să poți fi deschis despre acest lucru atunci când întâlnești potențiali constructori.

Verifică dacă apar pe site-ul Registrul constructorilor

Constructorii trebuie să îndeplinească standarde de înaltă calitate. Aceasta include experiență în construcții, calificări comerciale și profesionale, experiență de gestionare la fața locului, manoperă și stabilitate financiară. Pe site-ul Registrul Constructorilor vei putea găsi recenzii despre constructorul ales de tine și recenzii ale foștilor clienți.

Ai încredere în sentimentele și instinctele tale 

Petrece ceva timp cu câțiva constructori sau companii de construcții. Asigură-te că te simți confortabil cu constructorul ales al unei firme de constructii Timisoara, spre exemplu. La orice proiect vor exista urcări și coborâșuri – trebuie să poți lucra cu constructorul tău cât mai ușor posibil.

Obține totul în scris

Asigură-te că obții totul în scris, în special estimările costurilor și cotațiile. Nu te baza pe acorduri verbale. Vor fi o mulțime de informații noi de preluat și a le avea în scris înseamnă că îți poți lua timp pentru a citi din nou lucrurile și pentru a face mai multe cercetări, dacă ai nevoie.

CATEGORIES
Share This