Ai grijă de sănătatea ta financiară. E la fel de importantă ca sănătatea mentală!

Ai grijă de sănătatea ta financiară. E la fel de importantă ca sănătatea mentală!

Ai grijă de sănătatea ta financiară. E la fel de importantă ca sănătatea mentală!

Când luna se sfârșește și facturile încep să se acumuleze, este dificil să dormi fără ca să-ți faci griji, chiar dacă ai ceva educație financiară și, măcar teoretic, ai bani suficienți pentru a plăti tot ce datorezi. Niciodată nu poți ca să știi dacă nu apare ceva neprevăzut, o “lebădă” din aia neagră de care se tot vorbește la televizor în ultima vreme (acum transformată în coronavirus) care va face ca echilibrul tău bugetar să se prăbușească precum un castel de nisip.

Datoriile vechi, cauză frecventă de tulburări psihice

Pentru aceia care au deja datorii vechi neplătite lucrurile sunt cu mult mai grave, apar de obicei frecvent tulburări psihologice, începând cu atacurile de panică, anxietatea și depresia. Nu e de mirare că mulți spun că mai degrabă s-ar lupta cu un animal sălbatic, precum făceau oamenii preistorici, decât să se războiască pe viață și pe moarte cu spectrul datoriilor neplătite.

E normal să spună asta. În definitiv cu un animal sălbatic ai șanse de izbândă și singur dacă ești bine antrenat, dar când e vorba de datorii, de cele mai multe ori fără un ajutor specializat chiar nu se poate răzbi.

Și nu doar un medic te poate ajuta să faci asta, deși când apar primele semne de boală corect ar fi ca să te adresezi lui ca să te pună pe linia psihică de plutire, ci cuiva care știe să îmblânzească datoriile.

Specialiștii în colectare, ghizi care pot scoate clienții din labirintul datoriilor

Agenții de recuperare Kruk Romania chiar se pricep de minune ca să facă asta, datorită vastei experiențe pe care au acumulat-o interacționând cu datornicii și sumele lor restante.

Așadar, poți spune că ești un fericit dacă ai fost înștiințat că ai datorii administrate de Kruk. Măcar știi că în acest caz ai pe cineva care te poate ghida ca să ieși din mărăcinișul datoriilor în care te-ai încâlcit și care te rănesc pe zi ce trece. Zbaterea asta continuă trebuie să înceteze. Așa că un ajutor este mai mult decât binevenit și ar fi păcat să nu îl accepți.

Da, așa e, în primul moment te vei simți extrem de inconfortabil în postura de om care nu și-a putut plăti la timp facturile, ratele bancare, dar trebuie să te gândești că i se poate întâmpla oricui să ajungă în această situație. Chiar și acelui om imaginar de care ziceam la început că are venituri aparent suficiente pentru a-și face plățile lunare.

Ai văzut și tu… Vine o pandemie mondială și totul se dărâmă… De aceea ai nevoie de o atitudine pozitivă. Trebuie să ai în minte permanent că în afară de moarte există o soluție pentru orice. Chiar și pentru datoriile neplătite!

Așadar, chiar dacă ajutorul medical dacă ai probleme de sănătate este bine de cerut, înțelege că nu este întotdeauna suficient. Mentalul este direct conectat la aspectul financiar și, în cazuri de criză, alți profesioniști pot ajuta la rezolvarea ei mai eficientă. Situația financiară a unei persoane poate influența în mod direct sănătatea mentală, deci una fără alta nu prea funcționează.

Mai mult decât atât, dacă elimini cauza (existența datoriilor), categoric se va liniști și psihicul, așa încât s-ar putea ca nici să nu mai ai nevoie de doctor sau psiholog, decât ca suport în primă fază.

O bună sănătate financiară are efect imediat și în mental, oferind mai multă relaxare și condiții prielnice pentru a obține mai multă calitate în viața de zi cu zi. Și pentru a atinge această plinătate, sănătatea financiară trebuie să fie la fel de bine îngrijită ca și sănătatea fizică și mentală. Nu o neglija!

CATEGORIES
Share This