Ce nuanță de aur ți se potrivește?

Ce nuanță de aur ți se potrivește?

Ce nuanță de aur ți se potrivește?

Sclipirile prețioase ale aurului și eleganța desăvârșită a bijuteriilor din acest metal prețios continuă să fie apreciate și astăzi. Nu există femeie căreia să nu i se potrivească un accesoriu din aur care să-i accentueze frumusețea și feminitatea. 

Diversele compoziții ale aliajelor din care se confecționează bijuteriile din aur imprimă acestora nuanțe diferite, de la auriu strălucitor, alb-argintiu și până la roz și roșiatic, alegerea culorii făcându-se în funcție de preferințe, de subtonul pielii, de vârstă, dar și de personalitate. În oferta unui magazin de bijuterii din aur se regăsesc toate nuanțele pe care le poate îmbrăca acest metal prețios.

Cui i se potrivește aurul galben?

Aurul galben este asociat cu strălucirea, soarele și regalitatea, reprezentând etalonul clasic în materie de eleganță, fiind apreciat de femeile din toate timpurile. Poate fi purtat de toate vârstele și în toate ocaziile, limitele și trendurile fiind impuse doar de mărimea și forma bijuteriilor. Pentru fetițe se recomandă cerceii discreți, tip tortițe, bobițe sau floricele cu șurub pe lobul urechii. 

Femeile vor ține cont de ocazie în modul de accesorizare a ținutelor cu bijuterii din aur galben. Pentru purtarea de zi cu zi se aleg cercei din aur de dimensiuni mai mici, ușori, cu sau fără pietricele, potriviți formei feței. Aurul galben este potrivit persoanelor cu tenul într-o nuanță caldă, adăugând un strop prețios de strălucire chipului, decolteului sau încheieturii mâinii.

Aur alb pentru tinere nonconformiste 

Sunt femei care consideră că bijuteriile din aur galben nu le avantajează sau că nu sunt potrivite personalității lor și apreciază mai degrabă argintul. Pentru acestea, aurul alb este materialul ideal pentru a le accentua eleganța și a aduce un plus de stil și rafinament ținutelor în nuanțe neutre, pieselor vestimentare office, dar și ținutelor casual ale adolescentelor. 

Nuanța albă a aurului este obținută prin adăugarea unor metale albe în aliajul de prelucrare a aurului, cum ar fi argintul și rodiul.

Bijuterii din aur roz pentru firile romantice

Aurul roz (o combinație de 25%-75% cupru și aur) a început să fie folosit în Anglia victoriană și la curtea Imperiului Țarist în secolul al XIX-lea. El este apreciat îndeosebi pentru strălucirea lui blândă și caldă. 

Bijuteriile din aur roz prezintă un aer nostalgic, adăugând ținutelor o notă vintage. Aurul roz este potrivit firilor romantice, înclinate către frumusețea poveștilor din alte timpuri. Se poartă cu ținute vaporoase, florale, delicate, cu haine în culori shabby-chic și nuanțe pudrate. Este marca feminității delicate, a eleganței și romantismului.

Concluzii

Atunci când se alege nuanța aurului, este important să se țină cont de mai multe aspecte. Însă, indiferent de nuanța bijuteriilor, aurul rămâne o marcă a eleganței și a bunăstării, strălucirea sa adăugând un plus de farmec oricărei ținute casual sau de eveniment.

CATEGORIES
Share This