Feliatoare mezeluri profesionale atent cumpărate, pentru obținerea unor felii de calitate

Feliatoare mezeluri profesionale atent cumpărate, pentru obținerea unor felii de calitate

Anumite produse, precum sunt mezelurile, dar și brânzeturile, au o textură destul de vâscoasă și de aceea este relativ dificil să fie tăiate uniform folosind niște cuțite obișnuite manuale, chiar profesionale fiind.

Părți din alimentele respective încep să se sfărâme sau să se lipească de cuțite, așa încât feliile se deteriorează și de multe ori trebuie aruncate, deoarece devin improprii prezentării în fața clienților, spre deosebire de acele produse alimentare care beneficiază de niște secționări de calitate.

Iată de ce este nevoie de niște echipamente speciale profesionale, iar un feliator mezeluri nu ar trebui să lipsească din nici o bucătărie de restaurant care se respectă. Nu mai vorbim de faptul că e nevoie de feliatoare automate și în magazinele care au raioane ce vând diverse preparate din carne.

La TC Romania Crown Cool se poate găsi o gamă largă de feliatoare mezeluri.

Alege feliatorul potrivit pentru nevoile specifice unității tale HoReCa

Este greu de imaginat un restaurant care să funcționeze bine fără un astfel de dispozitiv de feliere electrică.

În funcție de specialitatea unității HoReCa se poate achiziționa și feliatorul potrivit.

Magazinele de catering au nevoie de feliatoare de legume electrice, în timp ce restaurantele care servesc fripturi și mâncăruri cu carne ar trebui să se orienteze spre feliatoare de carne și felii de brânză.

De regulă, feliatoarele electrice au mai multe discuri, așa încât se poate stabili care să fie grosimea feliilor.

Feliatoarele universale folosite pentru secționarea mezelurilor, dar și a brânzeturilor, sunt extrem de variate, modelele de astfel de utilaje HoReCa pornind de la cele simple și foarte ieftine până la unele profesionale de o complexitate mare și destul de scumpe.

Ideea este că trebuie ales un utilaj care în procesul de tăiere să obțină performanțe suficient de bune pentru ca produsele să nu se lipească de lamele tăietoare și să nu se deterioreze iremediabil.

Cel mai bun feliator este acela care se utilizează și întreține ușor

Echipamentul profesional de feliere ar trebui să permită operatorului să taie produsul în felii subțiri și frumoase din punct de vedere vizual, dar să poată și să fie și curățat cu ușurință de resturile alimentare după utilizare.

Cele mai citite articole

Sunt cele mai indicate acele feliatoare mezeluri care au nevoie de o întreținere simplificată. Operatorul, doar prin îndepărtarea lamelor din dispozitiv și ștergerea lor cu un burete umed înmuiat într-un detergent special și apoi clătirea sub jet de apă le poate igieniza foarte bine.

Echipamentul de feliere trebuie să fie rezistent la coroziune, lamele de secționare a alimentelor să rămână ascuțite mult timp și să nu aibă nevoie de o reascuțire prea frecventă, chiar la o utilizare intensivă.

Din fericire, majoritatea modelelor de feliatoare mezeluri de ultimă generație sunt echipate și cu mecanisme speciale de autoascuțire care reușesc să execute această operațiune asupra lamelor chiar în timpul funcționării dispozitivelor în cauză.

Nu te baza doar pe preț când îți comanzi un feliator mezeluri profesional

Mulți profesioniști HoReCa își pun întrebarea ce echipament de feliere să ia pentru mezeluri și brânză.

Mulți dintre ei se concentrează doar pe un singur element: prețul dispozitivului, în efortul lor de a economisi bani.

Dar acest lucru nu este întotdeauna de bun augur, având în vedere principiul conform căruia de cele mai multe ori ești prea sărac pentru a achiziționa lucruri ieftine.

Este mai bine să se cumpere un model de feliator mezeluri de calitate, solid, care să funcționeze cu productivitate crescută multă vreme fără a se încălzi, mai ales dacă este nevoie de a fi folosit extrem de frecvent, uneori în flux continuu minute întregi.

Dacă nu se procedează astfel și se preferă achiziționarea unui feliator buget (foarte ieftin) acesta nu va funcționa multă vreme, deoarece are o calitate slabă din construcție, iar cuțitele vor trebui schimbate foarte des. Plus că va trebui reparat frecvent sau chiar înlocuit cu altul nou, ceea ce va conduce la cheltuieli suplimentare care altfel ar fi evitate, dacă din start s-ar achiziționa un echipament foarte bun.

Mai bine să comanzi un feliator mai scump, decât să cheltui timp, bani și nervi în viitor pentru reparații după reparații sau înlocuirea respectivului echipament “profesional”.

Costul unui feliator mezeluri depinde de mai mulți factori.

Cu cât este mai puternic, mai rapid și va tăia mai bine, cu atât este mai scump.

În special calitatea lamelor afectează costul unui feliator electric profesional. Cele din oțel inoxidabil de calitate premium sunt cele mai recomandate.

Cele mai citite articole

CATEGORIES
Share This