Cum sa alegi cele mai bune cereale bebelusi?

Cum sa alegi cele mai bune cereale bebelusi?

Atunci cand bebelusii sunt pregatiti sa treaca la o alimentatie solida, parintii au obligatia de a cauta cele mai bune produse pentru copiii lor, astfel incat sa le asigure in continuare toate substantele nutritive necesare pentru o dezvoltare armonioasa. De exemplu, mamele si tatii care isi doresc sa achizitioneze cereale bebelusi trebuie sa stie care sunt elementele pe care le aiba in vedere, pentru a lua cea mai buna decizie in acest sens, iar in randurile ce urmeaza sunt mentionate cateva dintre liniile pe care trebuie sa le urmeze in acest sens!

Tipuri de cereale

Pentru inceput, proaspetii parinti trebuie sa stie ca exista mai multe tipuri de cereale din care pot alege, in functie de substantele pe care acestea le contin. De exemplu, specialistii sustin ca printre cele mai bune variante pentru bebelusi sunt cele de cereal pe baza de orez, intrucat sunt considerate a fi sigure si delicate cand vine vorba despre organismul bebelusilor. Un alt motiv pentru care cerealele de orez sunt indicate pentru cei mici este acela ca nu au gust, iar acest lucru le ajuta sa ,,imprumute” mult mai usor din gustul laptelui matern, atunci cand sunt amestecate cu acesta. Imediat ce bebelusii se obisnuiesc, li se pot oferi si alte tipuri de cereale, asa cum sunt cele din orz si ovaz. Ele trebuie introduse in mesele micutilor treptat, pentru ca organismul lor sa le asimileze cat mai usor.

Cereale bebelusi fortificate

Un alt lucru pe care parintii trebuie sa il stie atunci cand cauta cereale bebelusi este acela ca dupa varsta de 6 luni, cei mici incep sa epuizeze rezervele de fier pe care le-au primit la nastere, ceea ce inseamna ca au nevoie de suplimentarea dietei alimentare cu astfel de minerale. Cerealele fortificate sunt excelente in acest sens, satisfacand nevoile nutritionale care sunt mereu in schimbare la bebelusi. Ele nu contin doar fier, ci si acizi grasi, care sunt necesari pentru dezvoltarea creierului si a ochilor.

Cele mai citite articole

In functie de varsta bebelusilor

Un alt criteriu de selectie al celor mai bune cereale este legat de varsta bebelusilor. Recomandat este ca parintii sa tina intotdeauna cont de sfaturile medicilor de specialitate cand vine vorba despre nevoile micutilor, astfel incat sa le achizitioneze cea mai buna hrana si care sa contina nutrienti ideali pentru buna dezvoltare a organismului.

Cereale organice

Nu in ultimul rand, mamele si tatii trebuie sa stie ca au la dispozitie si posibilitatea de a achizitiona cereale organice pentru cei mici. Ei trebuie sa stie, insa ca in acest caz, totul tine strict de alegerea lor personala. In general, cerealele din aceasta categorie sunt preferate de parinti, intrucat nu au fost tratate cu pesticide ori cu alte tipuri de substante chimice, lucru care este ideal pentru sanatatea micutilor.

Tinand cont de toate cele mentionate anterior, mamele si tatii isi pot eficientiza sesiunile de shopping si pot alege mult mai usor cerealele ideale pentru micutii lor. Este esential ca bebelusii sa primeasca toti nutrientii potriviti, conform varstei si nevoilor lor!

Cele mai citite articole

CATEGORIES
Share This