Cum să devii analist de afaceri și care sunt principalele funcții ale acestui job?

Cum să devii analist de afaceri și care sunt principalele funcții ale acestui job?

Atunci când proiectele de îmbunătățire a afacerii eșuează, planificarea și comunicarea slabă sunt adesea de vină. De aceea se preconizează că 66% din proiecte nu se vor termina la timp sau în buget. 

Pe măsură ce mai multe companii își dau seama de necesitatea de a remedia procesele învechite și de a adopta noi tehnologii pentru a rămâne competitive, cererea pentru analiști de afaceri rămâne ridicată. 

Dacă ești un gânditor analitic cu pricepere în rezolvarea problemelor de afaceri, a deveni analist de afaceri este o cale spre o carieră plină de satisfacții și profitabilă. Vei juca un rol cheie în organizația ta și vei avea oportunități nesfârșite de a te dezvolta în carieră.

Un analist de afaceri este o legătură vitală între obiectivele de afaceri ale unei companii și IT. Acestea facilitează comunicarea între părțile interesate, echipele de proiect și dezvoltatori pentru a executa proiecte, a reduce costurile și a îmbunătăți calitatea.

Ce fac analiștii de afaceri?

Cele mai citite articole

Analiștii de afaceri evaluează procesele, structurile și obiectivele organizaționale pentru a identifica lacunele de performanță și pentru a determina soluții bazate pe informații. Analiștii de afaceri de succes oferă direcție și asistență care au un impact pozitiv asupra rezultatelor unei companii.

Aceștia joacă un rol critic în afaceri. Ei înțeleg atât nevoile din partea de afaceri, cât și din partea tehnică și adesea servesc drept „traducători” între management și IT. Membrii echipei tehnice se bazează pe analiștii de afaceri pentru a-și interpreta sarcinile în termeni și pot acționa rapid. În schimb, analiștii pot converti jargonul tehnic în termeni mai ușor de utilizat pentru conducere și pentru părțile interesate non-tehnice. 

Descrierea postului de Business Analyst

Iată câteva funcții cheie ale jobului unui analist de afaceri:

  • Evaluează nevoile afacerii prin comunicarea directă cu personalul și angajații și prin realizarea de sondaje și ateliere cu părțile interesate.
  • Înțelege cum sunt implementate soluțiile tehnologice și creează un plan care să le utilizeze eficient pentru a atinge obiectivele de afaceri.
  • Creează analize de afaceri detaliate, definește cerințele afacerii, conturează problemele și caută soluții de brainstorming pentru schimbări operaționale și tehnice.
  • Lucrează în cooperare cu managerii de proiect și comunică progresul proiectelor părților interesate.
  • Urmărește și validează soluțiile și măsoară valoarea modificărilor aduse organizației pentru îmbunătățiri sau schimbări suplimentare.

Cât câștigă analiștii de afaceri?

Salariul mediu de bază pentru analistul de afaceri din Statele Unite este de aproape 70 mii de dolari. Cu toate acestea, salariile pentru analiștii de afaceri pot fi mult mai mari. Mulți factori influențează diferențele salariale, inclusiv locația, educația, certificările, performanța, abilitățile și experiența suplimentare. 

Cum să devii analist de afaceri?

Indiferent dacă intri pe teren cu experiență IT anterioară sau începi de la zero, există două căi pe care le poți lua pentru a deveni analist de afaceri. Dacă dorești să înveți rapid abilitățile de analist de afaceri, descoperă pe Edu.ro cursuri business analyst de pregătire pentru analiza afacerilor.

Cele mai citite articole

CATEGORIES
Share This