Vrei să devii vânător? Ce ar trebui să știi despre pașii care trebuie urmați?

Vrei să devii vânător? Ce ar trebui să știi despre pașii care trebuie urmați?

Vânătoarea este un mod de a petrece timpul liber pe care îl aleg tot mai mulți oameni. Unde poți cumpăra arme de vânătoare și ce ar trebui să faci pentru a obține un permis pentru acestea?

Arme de vânătoare – ai nevoie de permis?

În conformitate cu dispozițiile legale care sunt în vigoare în România, orice persoană care dorește să achiziționeze o armă în scop de vânătoare trebuie să obțină mai întâi permisul corespunzător. Drumul către primirea acestui document este destul de lung. În primul rând, trebuie să îndeplinești condițiile stabilite în Legea privind armele și munițiile. 

Legiuitorul a specificat în acesta că persoanele cu vârsta peste 21 de ani pot solicita un permis pentru arme de foc. Este nevoie să se efectueze teste psihologice pentru a evalua starea mentală – numai persoanele care nu sunt suspectate că suferă de tulburări psihice pot obține permisul de armă. 

O altă condiție care trebuie îndeplinită este lipsa dependenței. Acest lucru este valabil atât pentru alcool, precum și orice substanțe psihoactive. De asemenea, trebuie să ai un loc de reședință permanent în România și un cazier curat.

Poate cineva să devină vânător?

Teoretic da, orice adult poate deveni vânător – cu toate acestea, el trebuie să îndeplinească numeroase cerințe. În primul rând, trebuie să faci un stagiu în Asociația de Vânătoare. Este o perioadă de douăsprezece luni în care îți poți face o idee despre ce înseamnă vânătoarea și poți decide dacă ești pregătit să faci cursul. 

Finalizarea cu succes a stagiului îți dă dreptul să participi la curs pentru noi membri. Ultima etapă este promovarea examenului. După ce ai trecut fiecare dintre aceste părți, poți deveni membru vânător la asociație și poți solicita o licență pentru arme de foc.

Care sunt tipurile de arme de vânătoare?

Atunci când alegi o armă de vânătoare, este în primul rând necesar să se determine tipul acesteia. Poți alege dintre:

  • puști,
  • arme cu bile
  • arme combinate.

Fiecare dintre tipurile de arme de vânătoare menționate mai sus are proprietăți ușor diferite. Una dintre cele mai populare soluții care este încă folosită pe scară largă astăzi este pușca. Cu ajutorul său, poți vâna un animal mic, de exemplu un iepure. De asemenea, funcționează bine pentru vânătoarea de păsări.

O altă opțiune este arma cu bile. Este o armă care îți permite să vânezi un animal mai mare. Al treilea tip de armă, adică o armă combinată, include echipamente formate din trei butoaie. Două dintre ele sunt destinate peletelor, iar una – pentru gloanțe (uneori se folosește și sistemul invers). Această soluție este universală prin faptul că îți permite să vânezi atât vânatul mare, cât și cel mic.

Nu este nici o surpriză atunci când cauți ceva într-un magazin de arme  – prețul joacă un rol important atunci când alegi o armă de vânătoare. Costul de achiziție, în special al unei arme noi, este destul de ridicat, astfel încât fiecare decizie ar trebui luată în considerare cu atenție. 

CATEGORIES
Share This