De ce este important să mergi la service înainte de iarnă?

De ce este important să mergi la service înainte de iarnă?

Înainte de sezonul rece, toată lumea stă la coadă prin vulcanizări pentru a-și schimba anvelopele. Este deja o tradiția asta și este un gest cât se poate de normal în condițiile în care condițiile climatice din timpul iernii impun folosirea unor anvelope speciale. Dar este oare suficient să schimbi anvelopele?

La fel cum vizitezi o vulcanizare auto în Timișoara pentru a schimba anvelopele, la fel de bine ar trebui să iei în calcul și o vizită la un service auto Timișoara. Doar în acest fel te poți declara cu adevărat pregătit pentru a conduce iarna.

Dar de ce este atât de important să mergi la service înainte de iarnă? Există o mulțime de motive!

Înainte de toate, anvelopele nu îți pot garanta siguranță deplină în timp ce rulezi pe carosabilul acoperit cu zăpadă. Gândește-te doar că autovehiculul din fața ta frânează brusc, așa că trebuie să oprești și tu în mod eficient, pentru a nu produce un accident rutier. Plăcuțele și discurile sunt însă uzate, iar lichidul de frână nu a fost schimbat niciodată. Vei reuși să oprești la timp? Probabil că nu. 

Sau imaginează-ți că vrei să pornești mașina după cea mai geroasă noapte a iernii, iar aceasta nu vrea deloc să pornească. Deschizi capota și observi că antigelul a înghețat, iar asta pentru că era prea vechi, prea diluat sau foloseai apă simplă. Nu te-ai bucura să ai parte de un astfel de scenariu? Noi credem că nu.

Cele mai citite articole

Citește și: Cum să vă pregătiți vehiculul pentru iarnă

La fel de urât ar fi să te lase cutia de viteze când ți-e lumea mai dragă, iar bugetul mai restrâns. Ai ignorat mult prea mult timp schimbarea uleiului din cutie, așa că proprietățile acestuia au fost tot mai afectate de-a lungul timpului, așa că nu a mai putut oferi o lubrifiere perfectă a componentelor din cutie. Drept urmare, aceasta s-a stricat. Nici această situație nu ar fi pe gustul tău, așa-i?

Toate aceste situații pot prevenite ușor cu o simplă vizită la un atelier mecanică Timișoara așa că nu mai este necesar să îți oferim și alte motive pentru a lua în calcul recomandarea noastră. Vizitează un service auto mereu înainte de sezonul rece iar astfel iarna nu îți va produce probleme ci dimpotrivă, vei putea porni la drum având garanția că totul este sub control, iar autoturismul tău este pregătit de orice provocare.

Tu îți duci mașina la service înainte de iarnă? Care sunt reparațiile pe care le faci cel mai des înainte de sezonul rece?

Cele mai citite articole

CATEGORIES
Share This