Foraje puturi apa Prahova pentru alimentarea cu apa

Foraje puturi apa Prahova pentru alimentarea cu apa

Lipsa unui sistem centralizat este principala dificultate in organizarea alimentarii cu apa a unei case private de la tara. Tehnologia forarii puturilor pentru apa permit rezolvarea acestor probleme in mod competent si rapid. Dar care sunt modalitatile de a crea o sursa de apa potabila? Tehnologia forarii puturilor pentru apa necesita nu numai anumite cunostinte tehnice, ci trebuie parcurse anumite etape ale lucrarii. Cu firma de foraje apa se pot fora anumite tipuri de puturi si se poate verifica calitatea apei.  Poti sa forezi chiar si un put artezian. In acest caz, acviferul se afla la o adancime de 100 de metri. Indiferent de perioada anului, apa va fi furnizata in mod constant si in volum suficient. Durata de viata a unei astfel de surse de apa este in medie de 50 de ani.

Foraje puturi pe nisip

Exista tehnologii care permit crearea de puturi in nisip. Procesul de foraje apa Prahova nu dureaza o perioada semnificativa de timp. Adancimea unei astfel de structuri ajunge la 35 de metri. Productivitatea acestei surse de apa este relativ scazuta, dar riscurile de patrundere in apele de suprafata si subterane, colmatare sunt mari. De asemenea, se pot folosi tehnologii pentru a crea puturi abisiniene. Adancimea unei astfel de structuri este de pana la 15 metri. Umplerea depinde direct de locatia acviferului. Este foarte bine daca exista un izvor. Indiferent de echipamentele folosite si de tehnologia utilizata pentru forarea puturilor, trebuie sa te concentrezi pe nevoile personale. Pentru rezidenta permanenta, cea mai buna optiune este putul artezian. Pentru o cabana de vara, se pot alege foraje puturi pe teren nisipos.

Tehnologie de foraje puturi pe teren nisipos de mica adancime

Acviferele nisipoase de mica adancime apar la o distanta de 10-30 de metri de suprafata pamantului. In acest caz, debitul puturilor este de pana la 1 mc/h. Acest lucru este suficient pentru a da randament. Tehnologia de foraj necesita un minim de timp si bani, dar filtrul va trebui sa fie spalat regulat si nu va fi posibil sa fie inlocuit. Se recomanda gaurirea cu melc. Atat tevile din plastic, cat si cele metalice pot fi utilizate pentru tubularea puturilor. O optiune buna sunt tevile de otel negre. Ele rezista perfect miscarilor solului, iar durata lor de viata este de 10-30 de ani. Tevile din plastic sunt foarte rezistente la coroziune.

Tehnologia de foraje puturi pe teren calcaros

Calcarele acvifere se afla neuniform. Ele pot fi intalnite la o adancime de 20 de metri si 200 de metri. Cea mai comuna adancime la care se afla apa potabila este de 100 de metri. Datorita adancimii semnificative a acviferului si presiunii mari subterane, putul forat pe teren calcaros poate fi sub presiune. De multe ori se fac si puturi cu curgere autonoma. Toate au performante solide. Astfel de surse de apa sunt excelente pentru cooperative rezidentiale si cladiri monumentale.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

CATEGORIES
Share This