Sanatatea dentara a copiilor

Sanatatea dentara a copiilor

Sanatatea dentara a copiilor

Gandul ca dintii sa se descompuna si sa cada este intr-adevar doar jumatate din ingrijorare atunci cand vine vorba de sanatatea dentara a copiilor tai.

Copiii ar trebui sa inceapa sa vada un stomatolog imediat ce au dinti. Daca pare sa existe o problema cu aparitia lor in primul rand, ar fi intelept sa vizitati o clinica de stomatologie copii pentru o verificare. Acesti dinti timpurii pot spune unui dentist multe despre ingrijire dentara viitoare de care va avea nevoie in viitor. Desi nu toate se pot spune de la cativa dinti, insa puteti fi surprins de ceea ce se poate invata. Dupa aceea, medicul stomatolog trebuie sa va spuna cat de des este indicat sa va vada.

Puteti oricand sa va duceti copiii la propriul dumneavoastra stomatolog atunci cand vine timpul pentru ingrijirea lor dentara, dar asta nu functioneaza intotdeauna. Unii copii nu se simt confortabil cu mediul  dedicat adultilor. Sunt multi copii calmi, care au un comportament foarte bun, dar care ar iesi instant dintr-un cabinet normal de stomatologie.

Daca te uiti in jurul tau, este posibil sa vezi ca exista un dentist care se ocupa doar de copii, care stie cum sa-i relaxeze si sa obtina ceea ce trebuie pentru a terminat lucrarea mult mai usor si fara bataie de cap, pentru el, parinti sau pentru copil.

Ce  veti face depinde de dumneavostra dar este intotdeauna o idee buna sa aveti cel putin o data pe an o verificare la un stomatolog pentru copil. Ceea ce se intampla cu dintii bebelusului nu este la fel de important ca ceea ce se intampla atunci cand intra dintii adulti, dar problemele cu primul set pot indica faptul ca pot exista probleme cu cel de-al doilea. Apoi, din nou, ceea ce se intampla cand au cinci sau sase ani poate sa nu aiba niciun impact asupra a ceea ce se intampla pe parcurs. Acest este unul dintre lucrurile pe care le puteti invata din ingrijire dentara, astfel incat sa nu va faceti griji pentru lucruri care nu par inregula pe masura ce cresc.

Importanta sanatatii dentare

Cariile dintilor afecteaza copiii mai mult decat alte boli infectioase cronice. Gura poate fi o cale de intrare a multor substante nocive. Mai mult, cariile dentare netratate provoaca dureri inutile copiilor, precum si problemele potentiale ale infectiilor grave. Problemele dintilor pot afecta mancatul, vorbirea si jocul; de asemenea, poate ingreuna invatarea, deoarece perturba concentrarea. Este important ca parintii sa dezvolte relatii bune cu medicii stomatologi pentru a-i administra ingrijiri preventive bune. Parintii pot profita de ocazie pentru a-si invata copiii despre valoarea alimentatiei bune pentru un stil de viata sanatos.

CATEGORIES
Share This