Cum sa gasim un agent imobiliar bun

Cum sa gasim un agent imobiliar bun

Daca sunteti nou in acest domeniu, prima persoana de care veti avea nevoie in echipa dvs. este un agent imobiliar. Un bun agent imobiliar este cea mai importanta persoana din echipa dvs. pentru ca va fi cel care:

  1.  Informeaza despre ce proprietati de inchiriere sunt disponibile si coordoneaza prezentarile
  2.  Va ajuta sa va educati cu privire la detaliile afacerii, in ceea ce priveste piata locala (cele mai bune strazi din cartier, sfaturi pentru gestionarea proprietatilor etc.)
  3.  Ofera recomandari de profesionisti de care vei avea nevoie pe masura ce activitatea de investitii progreseaza.
  4.  Coordoneaza tranzactiile de inchiriere, cumparare si vanzare, inclusiv toate cerintele de negociere, inchidere si documentatia asociata.

Cerintele unui agent bun

Veti dori un agent specializat in proprietati de investitii, deoarece acest segment al pietei este cu mult diferit de cel al rezidentei normale. In primul rand, strategia de negociere este diferita. De exemplu, investitorii au in general mai multa rabdare decat proprietarii de locuinte pentruca ce asteapta cea mai buna oferta.

Prin urmare, nevoia de a vinde este mai mic decat pentru cineva care, de exemplu, trebuie sa-si vanda casa din cauza schimbarii locului de munca inb alta localitate. O mare parte din elementul emotional al tranzactiei este eliminat la cumpararea sau vanzarea, deoarece in aceste cazuri conteaza numerele.

In plus, veti constata ca un agent specializat in proprietati de inchiriere tinde sa aiba acces la listari ,,ascunse”, deoarece clientii lor vanzatori sunt probabil si investitori si este in interesul agentului sa aiba atat cumparatorul, cat si vanzatorul tranzactiei ca si clientii sai pentru a-si maximiza comisionul.

Cele mai citite articole

Unde sa gasesti un agent bun

Pentru a gasi un agent imobiliar bun, specializat in proprietati de inchiriere, va trebui sa faceti putina cercetare. Sa luam un exemplu : daca avem nevoie sa inchiriem in Timisoara; cautam proprietati de inchiriat in Timisoara si aici putem afla nume si numerele de telefon ale agentilor.

Sunati la oficiul care are cele mai multe proprietati de vanzare si spuneti ca ati vazut o proprietate despre care doriti sa va informati. Spuneti-i acelei persoane ca sunteti in cautare de proprietati de inchiriere in scopuri de investitii si intrebati pur si simplu daca puteti fi clientul lor.

Lucrul cu noul agent

Cereti noului agent sa va trimita toate listarile active de proprietati de inchiriere din zona dvs. tinta. Apoi, puteti verifica unele sume si in cele din urma faceti programari pentru a inspecta fizic cele mai bune posibilitati din lista completa.

Cele mai citite articole

CATEGORIES
Share This