Sfaturi pentru alegerea companiei de construcții potrivite

Sfaturi pentru alegerea companiei de construcții potrivite

Obținerea de sfaturi pentru alegerea companiei de construcții potrivite este esențială atunci când vrei ca să ai garanția unui proiect de înaltă calitate, să eviți complicații structurale și juridice grave. Cel mai bine este să îți faci un cont gratuit pe platforma online Registrul Constructorilor dedicată acestui subiect atât de provocator. 

1. Cercetarea unor proiectele finalizate 

Primul semn că o companie de construcții respectă clauzele contractuale cu clienții, termenele limită pentru livrarea tuturor serviciilor contractate, viteza în soluționarea problemelor birocratice se poate vedea dacă se analizează alte proiecte terminate de firma respectivă.

Din acest motiv, sfatul numărul unu este să se cerceteze detaliat dacă o anumită companie de construcții a respectat termenele și a menținut standardul de calitate promis la negocierea contractului de prestări servicii cu un anumit beneficiar. 

2. Căutarea de informații despre sănătatea financiară a companiei de construcții 

O altă măsură importantă pentru alegerea corectă a companiei de construcții este aceea de a căuta detalii despre situația financiară a companiei, observând și dacă există zvonuri (inclusiv în mediul online) despre problemele cu furnizorii sau angajații etc. 

3. Discută cu vechii clienți ai firmei de construcții 

Printre sfaturile cele mai bune pentru alegerea companiei de construcții potrivite pentru tine, nu poți ignora conversațiile cu unii beneficiari ai clădirilor deja livrate de o anumită companie de construcții. Aceștia, mai bine decât oricine, vor putea spune exact dacă proiectul are probleme de întreținere, structură, funcționalitate, securitate etc. 

4. Compară devizele prealabile întocmite de firmele de construcții de pe lista scurtă pe care ai întocmit-o în prealabil 

Alegerea unei companii de construcții care să răspundă cel mai bine nevoilor tale necesită compararea devizelor prealabile și nivelurile de calitate oferite de către fiecare dintre ele pentru o anumită sumă cerută (defalcată pe categorii). Idealul este să fie căutat un punct de mijloc, evitând bugetele care sunt sub prețul pieței sau cele care sunt în mod clar exagerate. 

Merită să ne amintim că, atunci când vine vorba de alegerea unei companii de construcții, „promisiunile fanteziste” ajung să coste beneficiarul foarte mult. 

5. Vizitează proprietățile deja construite 

În plus, înainte de a încheia un contract de prestări servicii cu un agent economic din domeniu, este interesant să vizitezi și proprietăți deja finalizate de către constructorul respectiv, să vezi planul detaliat al lucrărilor ce urmează a fi executate și care este adesea pus la dispoziție de companiile de construcții. 

6. Verifică legalitatea proiectul 

O altă măsură de o importanță capitală pentru oricine are îndoieli cu privire la ce companie de construcții să aleagă este aceea de a verifica dacă proiectul este aprobat în mod corespunzător de către organele administrative.

Nenumărați oameni uită acest detaliu important. Abia după ce au pierdut mult timp și bani ajung ca să descopere problemele cumplite generate de colaborarea defectuoasă cu o anumită companie de construcții. 

7. Verifică istoria companiei de construcții 

În ceea ce privește sfaturile pentru alegerea companiei de construcții potrivite, este esențial să se adune informații cu privire la istoria companiei. Aceasta implică răspunsuri cât mai  obiective la următoarele întrebări:

  • De cât timp este compania de construcții pe piață?
  • În ce orașe mai are proiecte terminate această companie de construcții?
  • Câte proprietăți au fost livrate de ea în ultimii ani?
  • Cine sunt principalii clienți și furnizori ai acestei companii de construcții?
  • Există reclamații împotriva companiei de construcții sau a companiilor înrudite cu aceasta?
  • Există procese pe rol care implică această companie de construcții?
  • Cât de mare este această companie? Are un capital substanțial?

Unele dintre aceste informații pot fi obținute prin intermediul site-ului web al companiei și, de asemenea, atunci când efectuează căutări pe internet, inclusiv consultări de natură juridică. Important este să fii echipat cu cât mai multe informații posibil înainte de a opta pentru o compania de construcții care să îți satisfacă cel mai mult nevoile pe care le ai în calitate de viitor beneficiar al serviciilor acesteia.

CATEGORIES
Share This