Grădiniţa particulară – avantaje şi dezavantaje

Grădiniţa particulară – avantaje şi dezavantaje

Alegerea instituțiilor preșcolare este extrem de dificilă astăzi. Lucrurile în viaţă nu sunt doar albe sau doar negre, așa că o analiză mai profundă asupra avantajelor și dezavantajelor ar putea să ajute. În acest articol vor fi prezentate principalele avantaje ale grădinițelor private, precum și dezavantajele acestora.

Avantajele grădinițelor particulare

  • Profesionalismul profesorilor

Administrarea unei grădinițe private abordează adesea într-un mod foarte atent selecția personalului. Educatorii cu experiență educațională și profesională sunt întâlniţi în grădinițele private. Angajatorii se străduiesc să se asigure că profesioniștii lucrează „pentru rezultate”, monitorizează rezultatele individuale și nevoile copiilor.

  • Respect pentru personalitatea copilului

Profesorii dintr-o grădiniță privată nu „modelează” copiii așa cum se întâmplă adesea în grădinița de stat. În multe grădinițe private, copilul nu este obligat să respecte regimul instituțional, astfel încât acesta va putea alege singur când să doarmă, să mănânce etc.

  • Posibilitatea de a regla meniul

În grădinița particulară părinţii pot alege conceperea unui meniu individual pentru copil, dacă acesta suferă de dermatită atopică sau intoleranță la anumite alimente.

  • Durata programului de lucru

Grădinițele private funcționează mai mult decât cele publice. Aici părinții își pot lăsa copiii până la 20-21 de ore, există și grădinițe private de 24 de ore. În plus, grădinițele private funcționează și vara, când grădinițele publice sunt închise.

  • Grupe mai mici 

Cele mai citite articole

Grupele de copii sunt formate dintr-un număr mai mic de copii, astfel cadrele didactice  pot acorda mai multă atenţie fiecărui copil.

  • Luând în considerare nevoile individuale

Satisfacerea nevoilor medicale privind sănătatea copilului într-o grădiniță privată, diferă de grădiniţa de stat. În grădiniţele particulare asistența medicală este asigurată permanent, astfel copiii cu boli alergice, ortopedice, gastroenterologice vor beneficia de asistență specializată.

Dezavantajele grădinițelor private

  • Distanța de acasă

Din păcate, multe grădinițe private sunt situate în centrul orașelor mari, iar pentru a ajunge la astfel de unități, este necesară folosirea transportului privat sau public.

  • Costuri mai mari de plată

O grădiniţă particulară oferă  resurse și dotări la standarde europene, suporturi educaționale performante, precum: calculator, video-proiector, planșe didactice, cărți și materiale achiziționate fără alte costuri adiționale – pentru  toate aceste servicii părinţii trebuie să plătească mai mult, dar vor avea siguranţa unei educaţii de calitate pentru copilul lor. 

  • Spațiu insuficient pentru plimbările copiilor

Unele grădinițe private nu au la fel de mult spaţiu pentru plimbările copiilor precum cele de stat.  Uneori se întâmplă ca într-o grădiniță privată copiii să se plimbe prin aceeași curte, unde angajații birourilor situate în apropiere ies în pauză la fumat. Desigur, acest lucru nu poate fi un lucru pozitiv pentru micuţi. 

Trebuie menţionat însă, că acest aspect nu este întâlnit şi în centrul educaţional Seva Edu. Acest centru deţine spaţii de lucru şi de joacă în aer liber. Aici copiii beneficiază de un teren de joacă exterior impresionant, o pistă pentru biciclete, o piscină în aer liber, o seră și o mini fermă în care pot face cunoștință cu animalele favorite.

Cele mai citite articole

CATEGORIES
Share This